Norgesferie:

Toppturer uten å bruke en kalori

Det blir ikke enklere enn dette.

Raske fjellturer: I løpet av få minutter har Romsdalsgondolen tatt gjester fra Åndalsnes og til fjells. Foto: Odd Roar Lange/The Travel Inspector
Raske fjellturer: I løpet av få minutter har Romsdalsgondolen tatt gjester fra Åndalsnes og til fjells. Foto: Odd Roar Lange/The Travel Inspector Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Romsdalen: Lettere å komme seg til en fjelltopp blir det ikke.For nå kan du velge mellom en rekke gondoler i Norge som kan ta deg med til topps – helt uten anstrengelse for deg.

Bevegelsesmulighet

Men det handlet naturligvis ikke bare om å gjøre det enkelt for seg selv. For mange som av ulike grunner er bevegelseshemmet har gondolene blitt en kjærkommen og gyllen anledning til å nå fjelltopper som tidligere var utilgjengelige.

- En mor hadde med seg sin bevegelseshemmede lille sønn til toppen av Nesaksla med Romsdalsgondolen. Hun kunne glededsstrålende fortelle at «endelig fikk sønnen oppleve en topptur». Slikt er naturligvis uforglemmelig - også for meg, sier daglige leder av Romsdalsgondolen, Pål Ragnar Amundsen.

Nettstedet Peakbook har registrert alle fjelltopper i Norge som har en såkalt primærfaktor på 100 meter.Det vil si at fjelltoppen rager minst 100 meter opp i forhold til omgivelsene. Og nettstedet har registrert 13 278 av dem.Men til gondoltoppene kommer du deg altså uten slit av noe slag.

Ny suksess i Romsdalen

Fjellet Nesaksla i Åndalsnes (på folkemunne bare kalt Aksla) er med sine 715 meter over Romsdalsfjorden én av disse fjelltoppene. Og Romsdalsgondolen, som ble bygget på rekordtid i vinter og som stod klar til åpningen 28. mai, har allerede blitt en kjempesuksess i løpet av knappe to måneder.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer