Tør du dette?

En tur langs El Caminito del Rey i Spania er ikke for pyser. Se video!

Midt på fjellveggen skimter du stien. Foto: Wikipedia
Midt på fjellveggen skimter du stien. Foto: Wikipedia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

El Caminito del Rey, Kongens vandresti, er en klatresti, eller via ferrata, som slynger seg over det trange juvet El Chorro ved Álora ikke langt fra Málaga.

Stien ble bygget mellom 1901 og 1905, fordi arbeiderne som jobbet med å bygge kanalen mellom Chorrofossen og Gaitanejofossen trengte den for å gjøre vedlikehold.

Det var da kong Alfonso XIII brukte stien da demningen Conde del Guadalhorce ble åpnet i 1921, at den fikk det royale navnet sitt.

Det har ikke skjedd mye vedlikeholdsarbeid på stien siden den ble laget, noe som betyr en mer eller mindre skrekkinngytende opplevelse for spenningssøkende turister som tar turen.

200 meter rett ned

Stien er knappe én meter bred, og henger cirka 200 meter over elven.

Den er bygget ved at jernstøtter er boret inn i fjellet, og betongplater lagt oppå. Noen steder har disse forsvunnet, og det er bare jernstengene igjen. Det er ikke noe rekkverk her, men det er satt opp en vaier man kan feste seg til for ikke å falle ned.

Egentlig stengt

Det er ikke risikofritt å ta denne turen. To ulykker, en i 1999 og en i 2000, resulterte i at fire personer mistet livet. Etter det ble stien stengt av de lokale myndighetene, men det er fortsatt mange som går stien, likevel.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer