Preikestolen

Tør du titte over kanten?

Dinside tok turen til Preikestolen. Bli med og ta en titt, om du tør!

MAGASUG: Den stupbratte fjellveggen kan gi deg et ordentlig sug i magen. Eller kvalme og svimmelhet. Du er herved advart! Video: Dinside Vis mer
Publisert

Preikestolen rager 604 meter over Lysefjorden i Rogaland, og regnes som en av Norges aller største naturbaserte turistmål.

Spesielt etter at CNN og Lonely Planet omtalte fjellformasjonen som et av verdens mest spektakulære utsiktspunkter for noen år tilbake, føk interessen i været. Årlig besøkes fjellplatået på 25 x 25 meter med den stupbratte fjellveggen av rundt 300.000 turister, ifølge preikestolen.no.

Dinside tok turen i starten av juli i «annerledessommeren» 2020, og selv med få utenlandske turister på plass, var trafikken på den rundt fire kilometer lange stien til tider ganske tett.

Vi startet å gå fra parkeringsplassen ved Preikestolhytta rundt kl 0830, og da var det relativt få folk i løypa - men på vei tilbake halvannen time senere, var det flere steder nærmest kø av folk på vei oppover.

Går du turen midt i turistsesongen, kan det altså være smart å unngå de travleste timene midt på dagen.

Stien er stort sett bred og godt tilrettelagt med grusbelagt underlag, store og faste steiner, trebruer med rekkverk og sherpa-trapper. Et sted er trappene tilsynelatende sagd ut av stein.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer