Trådløs landet rundt

OSL har hatt muligheten i halvannet år. Nå blir det mulig å surfe trådløst også på Flesland, Sola og Værnes.

Bærbar surfing i høy hastighet på både Gardermoen, Flesland, Sola og Værnes.
Bærbar surfing i høy hastighet på både Gardermoen, Flesland, Sola og Værnes. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

WLAN, høyhastighets Internett, har vært tilgjengelig på Oslo Lufthavn Gardermoen i halvannet år allerede. I Bergen, Stavanger og Trondheim har systemet blitt testet gratis i en periode. Fra i dag blir det imidlertid innført som betalingsløsning, og alle med det riktige utstyret kan benytte trådløs nettilkobling via høyhastighetsnett på Flesland, Sola og Værnes, etter samme modell som mange kjenner fra OSL.

Og det skal ikke stoppe her. Avinor melder at de planlegger utbygging på flere av de store flyplassene i landet. Målet er at alle de største flyplassene skal ha trådløst datanett.

- Vi har sett at bruken av WLAN er sterkt økende sier adm.dir. Morten Eldevik i Oslo Lufthavn Tele & Data AS i en pressemelding fra Avinor.

Slik bruker du WLAN

Du som reiser må ha brukernavn og passord for å logge deg på nettet på fyplassene. Dette får du ved å kjøpe korttidsaksess, og betale med kredittkort direkte på WLAN-portalen. Det er også mulig å kjøpe skrapekort i Capi-forretningene på Gardermoen.

- Nå er det også blitt svært enkelt for alle Telenor Mobil kunder med bedriftsabonnement. De kan bruke sitt mobilnummer og tilhørende passord for å logge seg på nettet , sier Eldevik.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.