Trådløs landet rundt

OSL har hatt muligheten i halvannet år. Nå blir det mulig å surfe trådløst også på Flesland, Sola og Værnes.

Bærbar surfing i høy hastighet på både Gardermoen, Flesland, Sola og Værnes.
Bærbar surfing i høy hastighet på både Gardermoen, Flesland, Sola og Værnes. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

WLAN, høyhastighets Internett, har vært tilgjengelig på Oslo Lufthavn Gardermoen i halvannet år allerede. I Bergen, Stavanger og Trondheim har systemet blitt testet gratis i en periode. Fra i dag blir det imidlertid innført som betalingsløsning, og alle med det riktige utstyret kan benytte trådløs nettilkobling via høyhastighetsnett på Flesland, Sola og Værnes, etter samme modell som mange kjenner fra OSL.

Og det skal ikke stoppe her. Avinor melder at de planlegger utbygging på flere av de store flyplassene i landet. Målet er at alle de største flyplassene skal ha trådløst datanett.

- Vi har sett at bruken av WLAN er sterkt økende sier adm.dir. Morten Eldevik i Oslo Lufthavn Tele & Data AS i en pressemelding fra Avinor.

Slik bruker du WLAN

Du som reiser må ha brukernavn og passord for å logge deg på nettet på fyplassene. Dette får du ved å kjøpe korttidsaksess, og betale med kredittkort direkte på WLAN-portalen. Det er også mulig å kjøpe skrapekort i Capi-forretningene på Gardermoen.

- Nå er det også blitt svært enkelt for alle Telenor Mobil kunder med bedriftsabonnement. De kan bruke sitt mobilnummer og tilhørende passord for å logge seg på nettet , sier Eldevik.

Kunder som abonnerer hos Swisscom Eurospot eller NetPower har faste brukernavn og passord.

Selskapene

Avinor eier og driver 45 av landets flyplasser. Selskapet er heleid av staten, og er selvfinansierende. Oslo Lufthavn Tele & Data AS (OLDT) er et salgsselskap som leverer tele- og dataløsninger på vegne av OSL og Telenor.

  • Les mer om dette hos Digi
  • Mer om WLAN på OSL
  • Mer om

    Vi bryr oss om ditt personvern

    dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Les mer