Trafikken: Her kommer jeg!

Trafikkregler? Javisst! Men de bryr seg ikke om dem. Uskrevne regler hersker i det dominikanske trafikkbildet.

Publisert

Det er trafikkregler på den Dominikanske Republikk, men de er ikke i bruk. Man blinker ikke, man tuter i hornet for å varsle at man kommer. Ethvert befolket område preges følgelig av en larm som kan være overveldende for utenforstående.

Moped for hele familien

Det går mye i mopeder, og på den får hele familien og fire klaser bananer plass. Mopeden brukes også som drosje, og tilbudene hagler ustanselig over deg som går langs veien. Ingen bruker hjelm og det later også til at man simpelthen klipper av sikkerhetsbeltene i bilene all den tid ingen kan få seg til å bruke dem.

Øvelse gjør mester...

Lokalkjente sier at det hersker noen sett ad hoc-regler, og at det ikke går like fort som det ser ut som. Det gis også rom for nøling og virring. Det er derfor ikke farlig å leie bil her og det skal etter sigende være mulig å komme inn i den lokale kjøre- og trafikkstilen med litt øvelse…

Leie bil

Med egen bil åpner det seg mulighet for å ta seg rundt uavhengig av overfylte offentlige busser- og biler. I turisttråkkene bugner det av gode tilbud. Lokalkjente anbefaler å bruke de internasjonale utleieselskapene som Avis og Budget, som finnes i større byer. Det koster en smule mer, men man slipper ubehagelige overraskelser i form av ekstrafaktureringer for en ripe man ikke hadde notert seg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer