Trangt på t-banen?

Du vet ikke hva du snakker om ...

Du vet ikke hva trengsel er før du har sett videoen fra Tokyo. Foto: Fra YouTube
Du vet ikke hva trengsel er før du har sett videoen fra Tokyo. Foto: Fra YouTube Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Synes du det er stress å ta tog, buss, trikk eller bane til jobben om morgenen? Føler du at det er sild i tønne, og at du får sidemannens dårlige ånde rett i fleisen?

Du har ingenting å klage over.

Journalisten har selv opplevd trange tilstander i London. Da jeg jobbet der, brukte jeg hver morgen 45 minutter på å komme meg til kontoret med undergrunnen. Det var fullt som fy, og jeg husker spesielt en morgen da jeg ble stående i klem med nesen presset inn i armhulen til naboen - en svær kar som sto og holdt seg i takstroppen. Det var ikke særlig gøy, for å si det slik. Var det da jeg bestemte meg for å flytte hjem til Norge? Det spilte i hvert fall inn.

Men, nok om det. En stappfull undergrunn i London er uansett INGENTING i forhold til hvordan det er å ta metroen i Tokyo. Se bare her:

En gal, gal by - bli med til Tokyo!

Tafsing i trengselen

Det er altså ingen god idé for folk med klaustrofobi å ta metroen i Tokyo - i hvert fall ikke i rushtiden. Og det er selvsagt noen som utnytter seg av situasjonen - tafsing på kvinnelige passasjerer har vært et så stort problem i Tokyo, at det for en del år siden ble introdusert vogner bare for kvinner. En undersøkelse utført av politiet i Tokyo har vist at over 60 prosent av kvinnelige metro- og togpassasjerer i 20- og 30-årene har blitt antastet minst én gang.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.