Trangt på t-banen?

Du vet ikke hva du snakker om ...

Du vet ikke hva trengsel er før du har sett videoen fra Tokyo. Foto: Fra YouTube
Du vet ikke hva trengsel er før du har sett videoen fra Tokyo. Foto: Fra YouTube Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Synes du det er stress å ta tog, buss, trikk eller bane til jobben om morgenen? Føler du at det er sild i tønne, og at du får sidemannens dårlige ånde rett i fleisen?

Du har ingenting å klage over.

Journalisten har selv opplevd trange tilstander i London. Da jeg jobbet der, brukte jeg hver morgen 45 minutter på å komme meg til kontoret med undergrunnen. Det var fullt som fy, og jeg husker spesielt en morgen da jeg ble stående i klem med nesen presset inn i armhulen til naboen - en svær kar som sto og holdt seg i takstroppen. Det var ikke særlig gøy, for å si det slik. Var det da jeg bestemte meg for å flytte hjem til Norge? Det spilte i hvert fall inn.

Men, nok om det. En stappfull undergrunn i London er uansett INGENTING i forhold til hvordan det er å ta metroen i Tokyo. Se bare her:

En gal, gal by - bli med til Tokyo!

Tafsing i trengselen

Det er altså ingen god idé for folk med klaustrofobi å ta metroen i Tokyo - i hvert fall ikke i rushtiden. Og det er selvsagt noen som utnytter seg av situasjonen - tafsing på kvinnelige passasjerer har vært et så stort problem i Tokyo, at det for en del år siden ble introdusert vogner bare for kvinner. En undersøkelse utført av politiet i Tokyo har vist at over 60 prosent av kvinnelige metro- og togpassasjerer i 20- og 30-årene har blitt antastet minst én gang.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer