Transport i Singapore

Av: Sindre Storvoll

Publisert
Sist oppdatert

Presis transport

Det meste i Singapore er effektiv og systematisk. Transportsystemet er intet unntak.

MRT Mass Rapid Transit minner mest om t-bane i norske forhold, men er mye raskere, flottere, effektiv og presis. Tre baner dekker store deler av hovedøya. Reising med disse togene kan bli et delmål i seg selv for å se kollektivtransport med stil. Prisen avhenger av hvor langt du reiser og hvilken reiseavtale du velger, men ligger som regel mellom 5 og 8 kroner. Et spesielt plastkort (Ez-link) kan fylles opp og brukes om du skal være i landet mer enn i en dag. Kortet har et to dollar depositum og fungerer også på bussen.

Taxi til femOpp til fem passasjerer får love å reise med en drosje i Singapore. Prisen starter på 2,4 dollar (NOK 9) på dagtid. En gjennomsnittelig taxitur i sentrum koster 17 dollar (NOK 65).

De tre største selskapene heter City Cab (6552-2222), Comfort (6552-1111) og Tibs (6555-8888). For 11 kroner ekstra kan du ringe og slippe eventuell kø.

Buss med eller uten a/cBussen koster omtrent det samme som MRT og du betaler noen få kroner mer om du velger vognene med aircondition. Har du ikke Ez-kort (se MRT) må du ha med deg nøyaktig beløp i småpenger, da de ikke veksler.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.