Transport i Singapore

Av: Sindre Storvoll

Publisert
Sist oppdatert

Presis transport

Det meste i Singapore er effektiv og systematisk. Transportsystemet er intet unntak.

MRT Mass Rapid Transit minner mest om t-bane i norske forhold, men er mye raskere, flottere, effektiv og presis. Tre baner dekker store deler av hovedøya. Reising med disse togene kan bli et delmål i seg selv for å se kollektivtransport med stil. Prisen avhenger av hvor langt du reiser og hvilken reiseavtale du velger, men ligger som regel mellom 5 og 8 kroner. Et spesielt plastkort (Ez-link) kan fylles opp og brukes om du skal være i landet mer enn i en dag. Kortet har et to dollar depositum og fungerer også på bussen.

Taxi til femOpp til fem passasjerer får love å reise med en drosje i Singapore. Prisen starter på 2,4 dollar (NOK 9) på dagtid. En gjennomsnittelig taxitur i sentrum koster 17 dollar (NOK 65).

De tre største selskapene heter City Cab (6552-2222), Comfort (6552-1111) og Tibs (6555-8888). For 11 kroner ekstra kan du ringe og slippe eventuell kø.

Buss med eller uten a/cBussen koster omtrent det samme som MRT og du betaler noen få kroner mer om du velger vognene med aircondition. Har du ikke Ez-kort (se MRT) må du ha med deg nøyaktig beløp i småpenger, da de ikke veksler.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer