Transport-tips

Å komme seg rundt i London er en smal sak.Tekst og bilder: Stine Okkelmo

Publisert
Sist oppdatert
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Buss og tube

Londonbussene snegler seg på kryss og tvers av byen og gir deg litt sightseeing på kjøpet. Undergrunnen er helt klart raskeste fremkomstmiddel, og med litt fantasi kan det være like spennende å sitte og fundere på hvor alle de rare menneskene man treffer er på vei.

Tuben går fra tidlig morgen til rundt 00.30, mens bussene går hele døgnet, alle dager. Et dagskort for tube og buss i sone 1 og 2 (London sentrum) koster £4.10 (45 kroner). Er du i London over helgen bør du kjøpe et Weekend Travelcard til £6.10 (70 kroner). Dette kan altså brukes lørdag og søndag. Hvis du skal være i London en hel uke bør du vurdere å kjøpe et Weekly Travelcard til £19.60 (220 kroner) Hvis dere er en familie kan det lønne seg å kjøpe Family Travelcard. Spør i billettluken.

Taxi

Black cabs er et av Londons mest kjente symboler. Det er veldig behagelig å sette seg inn i en romslig black cab og slå av en prat med cabbien mens han snirkler seg gjennom Londontrafikken. Det er bare det at denne transportformen ikke er så vennlig mot lommeboken, men DinSide anbefaler IKKE å ta såkalte minicabs dersom du ikke er kjent i byen. Det finnes mange respektable minicabselskap, men innimellom er det noen som ikke er så nøye på sikkerhet, og som gjerne ansetter sjåfører med tvilsom bakgrunn.

Tilbake til innledningen


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer