Tre av fire planlegger ferie i Norge

Tre av fire svarer at de vil ta hele eller deler av sommerferien i Norge i en undersøkelse Den Norske Turistforening har gjennomført.

SPEKTAKULÆRT: Norge har mang en god utsikt å by på - her fra Rampestreken, kjent fra TV-programmet Kompani Lauritzen. Foto: Shutterstock / NTB
SPEKTAKULÆRT: Norge har mang en god utsikt å by på - her fra Rampestreken, kjent fra TV-programmet Kompani Lauritzen. Foto: Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

Det er Opinion som har gjennomført undersøkelsen på vegne av Turistforeningen. Halvparten av de spurte svarer også at de vil på fjelltur i sommer og 60 prosent svarer at de ønsker å gå fottur i skog og mark eller langs kysten i løpet av ferien.

– Etter to år med pandemi ser vi at stadig flere grupper har oppdaget Norge som ferieland, og vi har ikke gått lei av Norge, snarere tvert imot. Vi ser etterspørsel og interesse for unike naturopplevelser og spennende aktiviteter, sier generalsekretær Dag Terje Klarp Solvang i Den Norske Turistforening.

I DNT forbereder de seg på at mange kanskje sliter med å få tak i pass eller er blitt urolige over de kaotiske tilstandene på flere flyplasser i Europa. Denne uka gjennomførte organisasjonen en plakatkampanje ved Oslo lufthavn og på flyplassen i Alicante i Spania hvor budskapet om at det er «ingen skam å snu» ble gjort kjent.

– Undersøkelsen ble dessuten utført før problemene med flyplasser og pass tiltok, så det kan påvirke folks ferieplaner ytterligere. Jeg vil absolutt anbefale å planlegge norgesferien nå, sier generalsekretæren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer