Tre av fire vil la tykke flypassasjerer betale mer

De som er mot mener flyselskapenes seter må bli bredere.

Hvis man ikke får plass i flysetet, mener tre av fire at man må betale ekstra. Foto: Hans Kristian Krogh-Hanssen
Hvis man ikke får plass i flysetet, mener tre av fire at man må betale ekstra. Foto: Hans Kristian Krogh-Hanssen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Debatten om overvektige flyselskaper har vært stor både her på DinSide og ellers i Europa etter at det kom frem at Air France og KLM vil bortvise overvektige passasjerer fra flyet dersom de ikke får plass i setet, og flyet er fullbooket.

Les også: Passasjerene som gir deg mareritt

Det er nemlig det som er realiteten, selv om Air France presenterer dette med at overvektige passasjerer kan kjøpe et ekstra sete med 25 prosents prisavslag, og lover passasjeren pengene tilbake dersom flyet ikke er fullbooket. For er flyet fullbooket, og den overvektige passasjeren ikke har bestilt ekstrasete, da kommer han ikke med på flyet.

Nå viser en undersøkelse utført av Skyscanner at 76 prosent av de som svarte mener det er greit at overvektige betaler mer for å fly. 22 prosent mente dette var feil.

- På den ene siden er det ikke urimelig av flyselskapet å kreve ekstra betalt for passasjerer som trenger mer enn ett sete. Men mange vil argumentere med at det er flyselskapets ansvar å tilpasse setene slik at alle passasjerer sitter komfortabelt, sa Barry Smith fra Skyscanner i en pressemelding.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.