Tre haiangrep på to dager

Nå ber myndighetene folk om å være årvåkne.

Hvithaien er en av havets mest fryktede skapninger. Foto: Terry Gross
Hvithaien er en av havets mest fryktede skapninger. Foto: Terry Gross Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det skal ha sett ut som en scene fra Haisommer, da en hvithai angrep 13 år gamle Hannah Mighall da hun var ute og svømte i Binalong Bay på Tasmanias nordøstlige kyst, på søndag.

Tilskuerne var vitne til at en fem meter lang hvithai jafset tak i det ene beinet hennes og forsøkte å dra henne med seg under vann, skriver World News Australia. Heldigvis kom kusinen henne til unnsetning, og klarte å slå vekk haien. Flaks gjorde at en stor bølge skyllet de to jentene innover mot land og vekk fra haien.

I løpet av de siste to dagene har det blitt registrert tre haiangrep på mennesker. Heldigvis har ingen av dem fått dødelig utfall. En surfer ble angrepet da han var ute i bølgene ved Tweed Heads på Australias østkyst. Oksehaien som angrep ham, etterlot seg et 40 cm langt kutt i låret hans.

Det tredje angrepet var på en 25 år gammel mann som snorklet i sjøen i Wollongong, litt sør for Sydney. Han ble bitt i leggen av en hai, og klarte å slå den unna. En båt som var i nærheten fikk reddet ham opp av vannet.

Se nyhetsinnslag om haiangrepene hos Aftonbladet.se.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer