Tre land du bør velge i sommer

Hvis du vil ha mye ut av feriebudsjettet.

Foto: Alex Brandell/Malmö Tourism
Foto: Alex Brandell/Malmö Tourism Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

På tide å planlegge årets sommerferie. Har du lyst til å reise til utlandet? Lurer du på hvor du skal reise?

Mulighetene er mange, og det er mange faktorer som spiller inn. Vil du feriere ved sjøen eller innlandet? Vil du reise et sted det er garantert sol og varme? Hvilke destinasjoner er det enklest og rimeligst å komme seg til? Skal det være et sted med mye liv, eller er du ute etter et helt rolig paradis der du kan lade batteriene?

En hel rekke andre faktorer må også tas med i beregningen før valget faller. Men den viktigste for de fleste av oss er rett og slett: Hva kommer ferien til å koste?

Ingenting er som å føle at du får mye for pengene når du er på ferie. For oss nordmenn er dette ganske greit, da det som regel alltid er rimeligere å for eksempel gå ut og spise og drikke i utlandet enn her hjemme. Men det er jo hyggelig å føle at budsjettet rekker ekstra langt i år.

Ønsker du at feriepengene skal gi deg mest mulig opplevelse for pengene, da peker tre land seg ut i sommer:

USA

USAs økonomi ble hardt rammet da finanskrisen slo ned høsten 2008, og den er ikke på bena igjen ennå. Dollaren har svekket seg betydelig mot den norske kronen, og det ser ikke ut til at dette vil endre seg med det første. En dollar tilsvarer nå 5,90 kroner. Dollaren var enda rimeligere i høst, men har holdt seg under seks kroner siden september 2009.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer