Tre rundturer i London

En storby, to turister, tre rundturer. Vi har gjort London med bane, buss og båt.

Dette er London - Big Ben og undergrunnsbanen.
Dette er London - Big Ben og undergrunnsbanen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

London sentrum er for så vidt ganske intimt tross byens størrelse, men ikke så tett at de fleste av oss orker å satse på godt fottøy og beinkraft en hel langhelg. Vi har testet tre alternative sightseeingmåter i London som lar beina få hvile, selv om vi får sett det vi vil.

Se bildespesialene fra en dag medundergrunnenturbusseneelvebåtene

Les også vår Guide til det hemmelige London og om hvordan vi gjorde hotellkupp i London

Billig med banen

Undergrunnen er på mange vis byens livsåre. Undergrunnen i London var den første metro i verden, og åpnet allerede i 1863. I 1890 kom den første elektriske undergrunnen som ble kjent som The Tube. Den som har beveget seg både over og under bakken i London, kan nok levende forestille seg det kaoset som ville preget byen hadde det ikke vært for hordene som flokker seg ned under byens brostein, asfalt og betong for å reise med skinnegående transport. Med det velutbygde undergrunnsnettet kan du suse fra severdighet til severdighet for en billig penge. Det er riktignok trangt, klamt, bråkete og mørkt her nede under bakken. Ikke ser du mye mellom stoppene heller. Men farten og prisen kan ingen andre transportmidler konkurrere med. Dessuten når du langt flere områder av byen med undergrunnssightseeing enn med andre mer ferdigtygde turistpakker. Noen tips - rundtur på markedene som Portobello Road og Camden Market, et besøk i Docklands og Canary Wharf og en titt i gatene i eksklusive Chelsea.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer