Tre storbyer, fem severdigheter

India er et av verdens mest befolkede land. Med i overkant av en milliard mennesker blir storbyene virkelig store. Vi har besøkt hovedstaden Delhi, kaotiske Calcutta og filmbyen Mumbai.

Kaotiske Calcutta. En by med sjel.
Foto: Kirsti van Hoegee Foto: Kirsti van Hoegee
Kaotiske Calcutta. En by med sjel.
Foto: Kirsti van Hoegee Foto: Kirsti van Hoegee Vis mer
Publisert

Byplanlegging er nesten ikke-eksisterende, eksosen svir i nesa og de hellige kyrne preger bybildet: Indias storbyer er en uforglemmelig opplevelse. Alle inntrykkene kan fort ta knekken på deg. Vi har laget en liste over de fem tingene du bør få med deg i hver av de tre store byene, Delhi, Calcutta og Mumbai.

Hovedstaden Delhi

Dehli er ofte det første stoppestedet for reisende til India. Her er det forholdsvis oversiktlig, og det går greit å orientere seg. Byen er delt opp i to hovedområder: Old Delhi og New Delhi, og det er i disse områdene du finner de fleste severdighetene. For mange blir det et sjokk å komme til en så stor by. Ca. 9,4 millioner mennesker bor i denne byen som stadig vokser. Det er stor forskjell på fattig og rik, og slumområdene brer seg stadig. Barn drar deg i beina, holder frem en skitten hånd, og ser på deg med forventning i store sorgfylte øyne. I dagens India er du på reise både fremover og bakover i tid.

Fem ting verd å se i Delhi

Red Fort: Festningen ble bygd i 1648 under Mughal styret (1527-1757) av Shah Jahan (Mughal konge som også bygde Taj Mahal i Agra). Den røde sandsteinfestningen ligger i Old Delhi og er typisk indisk. Jukseguider vil prøve å lure deg for penger, men det er fremdeles et rolig avbrekk fra de hektiske bygatene. Det koster 2 INR (noen få norske øre…) i inngang.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer