Tredjemann ute med superjumboen

Qantas har begynt flygninger med sitt nye A380 fly. Se bildene.

A380 i fint driv over Sydney. Foto: Qantas
A380 i fint driv over Sydney. Foto: Qantas Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Australske Qantas er det tredje flyselskapet som har begynt flygninger med kjempeflyet A380. Fredag 16. januar tok A380-flyet av fra London i retning Singapore.

Qantas bruker sitt første A380 fly på rutene mellom Sydney, Singapore og London, Sydney og Los Angeles, og Melbourne og Los Angeles. En tur/retur-billett fra London til Sydney koster fra 700 pund (cirka 7.000 kroner). Merk at du ikke er garantert å få fly med A380 - Qantas opererer fortsatt med andre fly på denne ruten.

A380 besøkte Gardermoen i desember i fjor. Se video av flyet her!

Australsk design

Det har knyttet seg stor spenning til hvordan Qantasflyet vil se ut. Flyselskapet har valgt å la den australske designeren Mark Newson designe det meste av interiøret ombord. Flyet er stilig, men langt fra så ekstravagant som for eksempel Emirates' A380-fly. Dette selskapet har valgt å innstallere bar og dusj i flyet.

Qantasflyet har plass til 450 passasjerer, fordelt på fire klasser - førsteklasse, internasjonal businessklasse, premium økonomiklasse og økonomiklasse.

På vanlig økonomiklasse har en seat pitch på 79 cm, og en privat skjerm på 26 cm. I tillegg kan økonomipassasjerer forsyne seg fritt av snacks og drikke fra snacksbaren i løpet av flyturen. Qantas er dessutene eneste selskap som bruker A380 so, tilbyr en premium økonomiklasse. De 32 setene befinner seg i toppen av flyet, og her er seat pitchen 107 cm. Setene har egen skjerm i armlenet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer