Tredjemann ute med superjumboen

Qantas har begynt flygninger med sitt nye A380 fly. Se bildene.

A380 i fint driv over Sydney. Foto: Qantas
A380 i fint driv over Sydney. Foto: Qantas Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Australske Qantas er det tredje flyselskapet som har begynt flygninger med kjempeflyet A380. Fredag 16. januar tok A380-flyet av fra London i retning Singapore.

Qantas bruker sitt første A380 fly på rutene mellom Sydney, Singapore og London, Sydney og Los Angeles, og Melbourne og Los Angeles. En tur/retur-billett fra London til Sydney koster fra 700 pund (cirka 7.000 kroner). Merk at du ikke er garantert å få fly med A380 - Qantas opererer fortsatt med andre fly på denne ruten.

A380 besøkte Gardermoen i desember i fjor. Se video av flyet her!

Australsk design

Det har knyttet seg stor spenning til hvordan Qantasflyet vil se ut. Flyselskapet har valgt å la den australske designeren Mark Newson designe det meste av interiøret ombord. Flyet er stilig, men langt fra så ekstravagant som for eksempel Emirates' A380-fly. Dette selskapet har valgt å innstallere bar og dusj i flyet.

Qantasflyet har plass til 450 passasjerer, fordelt på fire klasser - førsteklasse, internasjonal businessklasse, premium økonomiklasse og økonomiklasse.

På vanlig økonomiklasse har en seat pitch på 79 cm, og en privat skjerm på 26 cm. I tillegg kan økonomipassasjerer forsyne seg fritt av snacks og drikke fra snacksbaren i løpet av flyturen. Qantas er dessutene eneste selskap som bruker A380 so, tilbyr en premium økonomiklasse. De 32 setene befinner seg i toppen av flyet, og her er seat pitchen 107 cm. Setene har egen skjerm i armlenet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.