Tredobling av covid-19-smitte i Barcelona

Økningen i antall smittede har ikke vært like stor siden begynnelsen av april.

SMITTEEKSPLOSJON: Det har vært en tredobling i antall covid-19-smittede i den spanske storbyen den siste uken. Foto: NTB Scanpix
SMITTEEKSPLOSJON: Det har vært en tredobling i antall covid-19-smittede i den spanske storbyen den siste uken. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den spanske avisa El País varsler om kraftig økning i antall smittetilfeller av covid-19 i den populære, spanske byen Barcelona:

De skriver at antallet smittetilfeller har skutt fart de siste par dagene, og at det sist fredag ble registrert 249 nye smittetilfeller. Et såpass høyt tall har man ikke sett siden begynnelsen av april, ifølge spanske helsemyndigheter.

Økningen i antall smittede skal gjelde hele byen, og mens det ble rapportert om 164 nye tilfeller mellom 29. juni og 5. juni, ble det registrert hele 496 nye tilfeller mellom 6. og 12. juli.

Cataluña, som Barcelona ligger i, er etter Madrid den spanske regionen med flest smittede totalt sett i Spania i løpet av hele corona-perioden, ifølge rtve.

I løpet av de siste sju dagene er i alt 2.407 personer smittet.

Tillatt fra og med i dag

Norske myndigheter har som kjent åpnet opp for reiser til en rekke europeiske land, Spania inkludert, fra og med 15. juli. Det er Folkehelseinstituttet (FHI) som har hatt ansvar for å analysere smittesituasjonen i hvert enkelt land.

For at landet skal få grønt lys har kravene blant annet vært at man de siste to ukene har hatt mindre enn 20 smittetilfeller per 100.000 innbyggere, at mindre enn 0,5 per 100.000 innbyggere mottar intensivbehandling og at mindre enn fem prosent av coronatester utført siste to uker er positive.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.