Tredobling av covid-19-smitte i Barcelona

Økningen i antall smittede har ikke vært like stor siden begynnelsen av april.

SMITTEEKSPLOSJON: Det har vært en tredobling i antall covid-19-smittede i den spanske storbyen den siste uken. Foto: NTB Scanpix
SMITTEEKSPLOSJON: Det har vært en tredobling i antall covid-19-smittede i den spanske storbyen den siste uken. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den spanske avisa El País varsler om kraftig økning i antall smittetilfeller av covid-19 i den populære, spanske byen Barcelona:

De skriver at antallet smittetilfeller har skutt fart de siste par dagene, og at det sist fredag ble registrert 249 nye smittetilfeller. Et såpass høyt tall har man ikke sett siden begynnelsen av april, ifølge spanske helsemyndigheter.

Økningen i antall smittede skal gjelde hele byen, og mens det ble rapportert om 164 nye tilfeller mellom 29. juni og 5. juni, ble det registrert hele 496 nye tilfeller mellom 6. og 12. juli.

Cataluña, som Barcelona ligger i, er etter Madrid den spanske regionen med flest smittede totalt sett i Spania i løpet av hele corona-perioden, ifølge rtve.

I løpet av de siste sju dagene er i alt 2.407 personer smittet.

Tillatt fra og med i dag

Norske myndigheter har som kjent åpnet opp for reiser til en rekke europeiske land, Spania inkludert, fra og med 15. juli. Det er Folkehelseinstituttet (FHI) som har hatt ansvar for å analysere smittesituasjonen i hvert enkelt land.

For at landet skal få grønt lys har kravene blant annet vært at man de siste to ukene har hatt mindre enn 20 smittetilfeller per 100.000 innbyggere, at mindre enn 0,5 per 100.000 innbyggere mottar intensivbehandling og at mindre enn fem prosent av coronatester utført siste to uker er positive.

I tillegg må landet tilby testing for alle med symptomer, og det skal være systemer på plass for smittesporing.

Spania har ifølge rtve 15,7 smittetilfeller per 100.000 innbyggere på landsbasis, mens tallet for Cataluña er 51,49 per 100.000.

FHI er uansett klare på at de oppfordrer folk til å holde seg i Norge.

Stenger ned by

Spanias helsemyndigheter sier at det nå er mer enn 120 aktive utbrudd rundt om i landet. Byen Lérida nordvest i landet, stenges nå ned på grunn av kraftig økning i antall smittetilfeller. Her blir innbyggerne nå bedt om å holde seg innendørs.

Det betyr videre at 160.000 mennesker nå bare får lov å gå på jobb, kjøpe medisin og trene, ifølge NTB.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer