Trendy ferie

Vi har hørt at det ikke er så trendy å snakke om trender, men vi prøver oss likevel på en liten spådom over hva som blir årets vinnere på reisefronten.

Publisert
Sist oppdatert

Flyreisene blir dyrere, flere reiser på pakkereiser og vi vil gjerne gjøre mer enn å sole oss og bade mens vi ferierer. Her er spådommene for hva som skjer på reisefronten i 2005.

Reisemålene som kommer

I fjor våknet interessen for Kroatia, Brasil og Malaysia. Hva kommer i år? Ifølge reisebransjedirektør i HSH Rolf Forsdahl drømmer nordmenn om større plass til opplevelser, frihet og utfoldelser. Men gjenspeiler det seg i valget av drømmereisemål og faktiske ferieopplevelser?

 • Årets feriefavoritter
 • Internasjonale reisetrender
 • Lære noe nytt

  Skal vi tyde tilbudet fra deltakerne på årets store reiselivsmesse på Lillestrøm, er det også en betydelig økning i interessen for reiser der man kan lære noe nytt. Det være seg språk, matlaging, kultur eller historie.

  Pakkereiser har blitt mer fleksible

  For noen år siden ble pakketurismen spådd en snarlig død. Men det motsatte har skjedd, og pakketurselskapene har fått flere kunder enn på lenge. Mer fleksible pakketilbud med for eksempel muligheter for kun fly og kun hotell er en av årsakene til at pakketurselskapene får lokket til seg flere kunder igjen. Og selskapene vil fortsette å tilby økt fleksibilitet og økt tilgjengelighet på nett. For eksempel tilbyr nå Star Tour et langt større program med rutefly enn tidligere grunnet sammenslåingen med Prisma.

  Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.