Trendy på vinterferie

Har du allerede ski? Vel - vinteferiebagasjen trenger ikke være i boks selv om plankene er på plass. Fra sporty til trendy - her er tipsene før du pakker og reiser.

Publisert
Sist oppdatert

Vinterferien nærmer seg med store snøskritt. De fleste har vel plankene på plass, men hva annet trenger du? Her er trendtipsene for årets vinterturister.

Se den skifri bildespesialen av trendy, tekniske og fete saker for vinterturister.

Truger er hett

Svenske medier melder at truger er trendy, og etter at det har kommet superlette modeller med aluminiumsramme og tilpasning til ulike føreforhold, er det lett å forstå at flere enn før lar seg friste. Med trugene tar du deg frem i ulent terreng og dyp snø. Og ingen skikunnskaper er nødvendige - bare gå litt mer bredbeint enn du er vant til, og du kan beherske trugekunsten ganske raskt. Mange snowboardere velger å bruke truger til å komme seg ut i terrenget. Til rypejakt og annen jakt i snøen egner også truger seg godt. Her prioritieres naturlig nok nærhet til naturen og opplevelser, fremfor fart.

Kjøpetips: Satser du på å labbe rundt i dyp snø, bør du kjøpe store truger. Skal du ha truger til å bære mye med deg på sekk, bør de være litt mindre. Moderne truger er smalere enn de gamle "Donald-modellene", og skal også være utformet for ikke å kaste opp snø i nakken din når du går. Trugene bør ha gripeklør under for å hindre at du sklir i bratt terreng. Til trugene er det greit å ha staver og gode vintersko.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer