Trenger barna eget pass?

Publisert
Sist oppdatert

Som hovedregel gjelder at om barna er under 16 år trenger de ikke eget pass så lenge de er innført i foreldrenes pass, og dette er gyldig. Da er det også forutsatt at de reiser sammen.

Barn som reiser alene må selvfølgelig ha eget pass. Likevel krever enkelte land at barn har eget pass selv om de reiser sammen med foreldre på foreldrenes pass.

Er du i tvil? Sjekk Utenriksdepartementets reiseråd.

Minst en av foreldrene med foreldreansvar må møte sammen med barnet for å få utstedt pass til barn. Den som møter må legitimere seg - og, hvis det er felles foreldreansvar, ta med skriftlig samtykke samt legitimasjon fra den andre forelderen.

NB! Barn under 16 år som allerede er innført i foreldres pass har som hovedregel ikke behov for eget pass så lenge foreldres pass er gyldig. Enkelte land krever likevel at barn har egne pass ved innreise. Om det er behov for eget pass til barn bør i god tid før reisen undersøkes hos reisebyrå evt. hos vedkommende lands ambassade.

Les mer:Uten pass kan ferien gå i vasken, og selv barn bør ha pass.

Tilbake til oversikten

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer