Triks for å få en billig ferie

Hvordan får du ferien billigst mulig i år? Her er våre tips.

Foto: Colourbox
Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Et år uten ferie er et år uten mening for de aller fleste av oss. Vi nordmenn er heldige, for vi jobber lite og har mye ferie sammenlignet med folk i mange andre land.

Det er vanlig å ha 25 feriedager i løpet av året, og i tillegg kommer alle helligdagene - 10 tilsammen (selv om vi kan "miste" noen av dem hvis de faller på feil dag...) Sjekk forøvrig hvordan ferieåret 2010 ser ut i denne artikkelen.

Men hvordan skal du planlegge for å få mest mulig ferie for pengene?

Det finnes en rekke triks og tips å skrive seg bak øret. Her er de viktigste:

Billig sydentur

Vi kommer ikke utenom at sydenturene er svært viktige for oss soltrøste nordmenn. For mange er det en nødvendighet å sikre seg en uke eller to i varmen, siden vi ikke er garantert finvær her til lands om sommeren. Hvordan kan du gjøre ferien så billig som mulig?

Først og fremst - reis utenom skoleferiene. "Alle" skal til Syden i vinter-, påske- og høstferien. Det samme gjelder i fellesferien, dvs. ukene i juli.

Reiser du utenom disse periodene, er sjansen stor for at du får ferien til en billigere penge. Det gjelder spesielt hvis du reiser i mai/begynnelsen av juni eller slutten av august/september.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.