Trikset som gjør solferien billigere

Kan spare deg for hundrevis av euro.

Leier du solseng og parasol hver dag blir ferien fort dyrere enn du hadde tenkt. Foto: colourbox.com
Leier du solseng og parasol hver dag blir ferien fort dyrere enn du hadde tenkt. Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Er du en av tusener av nordmenn som skal på strandferie i sommer?

Da gleder du deg sikkert til varmt vær, sol og late dager.

Du har så absolutt fortjent en ferie, og har satt av en god slump av feriepengene dine til turen. Kanskje har du også satt opp et aldri så lite budsjett for ferien? Det kan være ganske greit. Gjør et enkelt overslag på hvor mye penger du har mulighet og lyst til å bruke, og prøv å fordele det utover ferien, slik at du ser omtrent hvor mye penger du kommer til å bruke per dag.

Husk at det kommer til å gå med penger på restaurant, på iskrem, på utflukter, kanskje også en leiebil, transport til og fra flyplass osv.

Det baller fort på seg. Men det finnes et enkelt triks som kan spare deg for en ganske pen sum.

Her møter du ikke naboen på chartertur

De lokale har som regel med egen parasol på stranda, så de slipper å leie. Foto: Colourbox
De lokale har som regel med egen parasol på stranda, så de slipper å leie. Foto: Colourbox Vis mer


Blir fort dyrt

Det er som regel slik at dersom du skal ned og slange deg på stranda, må du betale for å leie både solseng og parasoll. (Noen hoteller har egne strender der gjestene kan bruke solsenger og parasoller uten ekstra kostnader, så er du heldig, gjelder ikke dette deg.)

Prisene ligger fort på ti euro per solseng og parasoll, og da blir en dag på stranda fort ganske dyr - i hvert fall om dere er en familie.

Som et priseksempel kan vi si at en familie på fire personer, som er på 14 dagers ferie og tilbringer ti av disse på stranda, må ut med 500 euro hvis de leier fire solsenger og en parasoll i ti dager. Det er en ganske heftig sum det sikkert hadde vært mer fristende å bruke på andre ting...

Billig å kjøpe egen

Trikset er å kjøpe egen solskjerming å ta med på stranda. Det pleier å være lett å få tak i en i nærmeste butikk som selger suvenirer, badeleker osv. For rundt 20 euro får du en helt kurant parasoll som kan gi kjærkommen skygge hele ferien gjennom.

Hvis ingen i reisefølget er altfor sære på solsengstandard, går det jo an å kjøpe noen strandmatter og sammenleggbare fluktstoler og bruke disse i stedet for solsenger. Da trenger dere ikke leie hverken solsenger eller en plass i skyggen når dere er på stranda, og de 500 euroene kan brukes på helt andre ting.

Les også: Feriekostnadene du glemmer

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer