Pilotstreik

Trolig at ingen får erstatning etter vårens pilotstreik

I disse dager er Transportklagenemnda i gang med å behandle erstatningskrav etter streiken.

PÅ BAKKEN: SAS sattt mange av sine fly på bakken etter at pilotene har gikk ut i streik i april. Foto: Terje Pedersen/NTB scanpix.
PÅ BAKKEN: SAS sattt mange av sine fly på bakken etter at pilotene har gikk ut i streik i april. Foto: Terje Pedersen/NTB scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Transportklagenemnda for flyreiser har avslått kompensasjonskravet fra to SAS-kunder som ble rammet av vårens pilotstreik. Det er dermed sannsynlig at de resterende 160 kravene også vil bli avvist, skriver Flysmart24.

De to kravene er de første som Transportklagenemnda har behandlet, og de er delte i saken.

Flertallet, bestående av nemndas leder og bransjeorganisasjonene, har avvist å utbetale erstatning. Representantene for forbrukerne ville gi kompensasjon.

Nesten 400.000 ble rammet

Pilotstreiken i SAS fra 26. april til 3. mai førte til at omtrent fire tusen flyginger ble innstilt, noe som rammet over 370.000 passasjerer.

Streiken omfattet samtlige av de 1400 skandinaviske pilotene i selskapet. Disse gikk til streik som følge av misnøye med lønns- og arbeidsvilkårene i selskapet.

De første kravene som Transportklagenemnda nå har behandlet gjelder en flyging fra Trondheim til Tromsø den 29. april, og en reise fra Alicante i Spania til Stavanger den 27. april.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer