Pilotstreik

Trolig at ingen får erstatning etter vårens pilotstreik

I disse dager er Transportklagenemnda i gang med å behandle erstatningskrav etter streiken.

PÅ BAKKEN: SAS sattt mange av sine fly på bakken etter at pilotene har gikk ut i streik i april. Foto: Terje Pedersen/NTB scanpix.
PÅ BAKKEN: SAS sattt mange av sine fly på bakken etter at pilotene har gikk ut i streik i april. Foto: Terje Pedersen/NTB scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Transportklagenemnda for flyreiser har avslått kompensasjonskravet fra to SAS-kunder som ble rammet av vårens pilotstreik. Det er dermed sannsynlig at de resterende 160 kravene også vil bli avvist, skriver Flysmart24.

De to kravene er de første som Transportklagenemnda har behandlet, og de er delte i saken.

Flertallet, bestående av nemndas leder og bransjeorganisasjonene, har avvist å utbetale erstatning. Representantene for forbrukerne ville gi kompensasjon.

Nesten 400.000 ble rammet

Pilotstreiken i SAS fra 26. april til 3. mai førte til at omtrent fire tusen flyginger ble innstilt, noe som rammet over 370.000 passasjerer.

Streiken omfattet samtlige av de 1400 skandinaviske pilotene i selskapet. Disse gikk til streik som følge av misnøye med lønns- og arbeidsvilkårene i selskapet.

De første kravene som Transportklagenemnda nå har behandlet gjelder en flyging fra Trondheim til Tromsø den 29. april, og en reise fra Alicante i Spania til Stavanger den 27. april.

- Lovlig streik

SAS har hele tiden påpekt at streiken skyldtes ekstraordinære omstendigheter, og at de dermed ikke er innstilt på å utbetale kompensasjon.

- Lovlig streik er et viktig virkemiddel i en arbeidskamp, og det ligger utenfor arbeidsgiverens kontroll å styre når streik skal tas i bruk som virkemiddel og hvor omfattende streiken skal gjøres, skriver selskapet i sitt forsvar.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer