Norgesferie

Trolltunga: En skikkelig manndomsprøve

Trolltunga er et kjent turistmål i inn- og utland. Men turen krever sin mann og kvinne. Det fikk vi erfare.

IKKE FOR ALLE: Trolltunga er blant Norges mest kjente og mest spektakulære utspring i fjellet. Turen dit er krevende. Foto: Børge Lindkvist
IKKE FOR ALLE: Trolltunga er blant Norges mest kjente og mest spektakulære utspring i fjellet. Turen dit er krevende. Foto: Børge Lindkvist Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Saken har vært publisert tidligere. Republisert i forbindelse med vår satsing på Norgesferie sommeren 2020 - til glede for nye lesere. Merk at flere detaljer i turbeskrivelsen er endret siden jeg gjennomførte turen.

De siste 22 årene har jeg tilbrakt som eksil-vestlending på Øvre Romerike. Her kan man ta seg lange joggeturer når det er bart, og lange skiturer når det er snø - uten å støte på en eneste motbakke. Det er behagelig, men noen effektiv opplading til den årlige fjellturen i den vestlandske fjellheimen med barndomskameratene, er slike aktiviteter ikke.

Nå skynder jeg meg å legge til at det nok hadde hjulpet om jeg hadde jogget og gått på ski litt oftere, og tatt trappene til kontoret i 8. etasje litt oftere enn jeg tar heisen. Derfor stiller jeg alltid på årets fjelltur litt for dårlig forberedt.

I år hadde jeg imidlertid forhåpninger om at tingenes tilstand var litt bedre enn tidligere år. Bare noen uker før turen til Trolltunga hadde jeg tross alt besteget en av Øvre Romerikes høyeste topper, Mistberget (664 meter over havet). Og jeg hadde gjort det på raskere enn normert tid. Så ja, jeg følte at toppformen var inne. Naiviteten lenge leve.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer