Tromsø får PR i Storbritannia

I en ukentlig serie med tips om hvor du bør legge weekendturen akkurat nå, får Tromsø masse oppmerksomhet i den britiske avisen The Independent denne uken.

Nordlysfestival og mulighetene til å se ekte nordlys er en av grunnene som oppgis for hvorfor reise til Tromsø nå. Foto: Destinasjon Tromsø Foto: Destinasjon Tromsø
Nordlysfestival og mulighetene til å se ekte nordlys er en av grunnene som oppgis for hvorfor reise til Tromsø nå. Foto: Destinasjon Tromsø Foto: Destinasjon Tromsø Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Er det OL-søknaden som gir effekt, eller er det Tromsøs attraktive beliggenhet og uteliv som lokker britene? Skal vi tolke ut fra artikkelen i The Independent fra forrige uke, er det neppe byens søknad om vinterleker som drar. Det er nemlig ikke nevnt med et ord. Det er derimot både nordlyset og utelivet i ishavsbyen. Avisens heteste tips er å få med seg nordlyset, "som er tilbøyelig til å opptre mellom klokken 18 og midnatt".

Partybyen

Journalisten skryter av utelivet og lar seg forundre over at en by med så få innbyggere har så mange barer.

- Den (Tromsø, red.merk) er angivelig Norges Ibiza, og folk flyr regelmessig opp fra Oslo på grunn av det ville nattelivet.

Ut over dette får de britiske leserne både reiseråd, restaurantanbefalinger, bartips, aktivitetsforslag og selvfølgelig shoppingadvarsler. De fleste utenlandske skribenter reagerer på prisnivået i Norge, og The Independents representant er intet unntak.

-Om du ikke er hekta på plasttroll eller reinsdyrpølser, begge finnes i overflod i Tromsø, så ville jeg holdt meg til en souvenir-sekspakning med vakkert merket arktisk øl fra supermarkedet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer