Tropisk partyland

Cairns er adrenalin og rekreasjon, party og høykultur, vann og sand. En kombinasjon av naturlige og menneskeskapte attraksjoner for enhver smak. Turistbyen er knutepunktet for utforskingen av revet og regnskogen.

Publisert
Sist oppdatert

Cairns (uttales [kæ:ns] som engelske cans) ble stiftet i 1876 som en havneby for gulleksport. Etter at området tømte seg for edle metaller, ble besøkende med lett tilgjengelige kredittkort en gullgruve. Kystbyen er den hurtigst voksende i Australia, og med sine 120.000 innbyggere den tredje største i Queensland etter Brisbane og Townsville.

Se bildene fra Cairns og Fitzroy

Sydenidyll uten strand

For å unngå krokodiller og brennmaneter, er ingen strender åpne for badere. Som erstatning er det bygd en 400 m2 vannlagune til svømmehungrige besøkende. Herfra starter en helt ny strandpromenade, Esplanade, med palmetrær, spisebord, utekjøkken, lekeplass for de minste, joggeunderlag for de trenevillige og fugletitting for spesielt interesserte. Gjennom hele byen har grønne fingrer pyntet gatene, rundkjøringer og parker med blomster og andre buskvekster.

Kjempefornøyd turist

Den sørkoreanske studenten Sunni Kim har feriert alene fra vestkysten gjennom Alice Springs til Cairns. Tredje kveld i byen sitter hun og betrakter lagunen i sommernatten. 22-åringen trives og synes utvalget er stort og mulighetene mange. - Cairns er en liten, stille by man kan slappe av i. Men også utøve de fleste aktiviteter, særlig sportslige, sier Kim.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer