Tror de gamle flyselskapene forsvinner

Bjørn Kjos mener fremtiden tilhører flyselskaper de færreste av oss har hørt om.

Bjørn Kjos tror de tradisjonelle europeiske selskapene vil få det tøft i konkurransen mot nye selskaper fra Asia. (Her et bilde fra en pressekonferanse med Norwegian i fjor.) Foto: Per Ervland
Bjørn Kjos tror de tradisjonelle europeiske selskapene vil få det tøft i konkurransen mot nye selskaper fra Asia. (Her et bilde fra en pressekonferanse med Norwegian i fjor.) Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I mars i fjor flagget Norwegians toppsjef sterke meninger om mange av sine konkurrenter. Han trodde SAS og andre tradisjonelle flyselskap gikk en steintøff fremtid i møte.

Konkurser på løpende bånd

Og han kunne gå ut av 2012 med sine ord i behold, etter SAS' steinharde høst med overhengende konkurstrussel samt flere flykonkurser i bransjen.

  • Air Finland konkurs (juni 2012)
  • Skyways Express konkurs (mai 2012)
  • Cimber Sterling begjært konkurs (mai 2012)
  • Foruten disse gikk også lavprisselskapet Air Australia og de europeiske selskapene Malev og Spanair konkurs. I år har ukrainske Aerosvit blitt begjært konkurs.
Nå går Bjørn Kjos ut med nye spådommer om den europeiske flyfremtiden. Han sier til svenske di.se at det europeiske flykartet om noen år knapt vil være til å kjenne igjen, og at fremtiden tilhører flyselskap som Scoot, Jet Airways, Cebu Pacific og Air Asia.

Dreamliner-problemer: Norwegian vil leie inn erstatningsfly

Voldsom vekst i Asia

Så hvorfor så mye asiatisk? Ikke bare har de asiatiske flyselskapene lave kostnader og relativt ny flypark. De har også reisetrendene på sin side.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer