UDs reiseråd

Tror reiserådene blir forlenget til juni

UD forlenget i forrige uke rådet om å unngå unødvendige reiser utenlands til 15. mai. Flyanalytiker Hans Jørgen Elnæs frykter en ytterligere forlengelse.

REISERÅD: Skal du reise til et rødt land, må du huske på dette. Video: Ingebjørg Iversen / Dinside Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg blir ikke overrasket om det forlenges til juni, og det kan bli meget alvorlig for flyselskapene. Hvis folk ikke får reise utenlands, så mister selskapene store inntekter, sier Elnæs til E24/VG.

Flyanalytikeren sier at situasjonen nå nesten ikke kan bli verre for bransjen. Han mener det kan ligge an til en ny runde med statlig finansiering eller emisjoner for å få bukt med den alvorlige finansielle situasjonen bransjen befinner seg i.

SAS har imidlertid sett en økende optimisme i markedet, ved at nordmenn bestiller turer mot slutten av sommeren og høsten. Flyselskapet planlegger å øke aktivitetsnivået i takt med at samfunnet trolig gradvis gjenåpnes utover sommeren, sier pressesjef John Eckhoff i SAS.

- Vi vurderer etterspørselen løpende og hadde planlagt åpning av nye ruter over påske. Nå må vi se hvordan reiserådene utvikler seg, sier han.

Widerøe sier at de satser fullt på sommeren, og de tror at nordmenn må belage seg på en ny sommer preget av norgesferie.

Dette sier reiserådet

Da UDs reiseråd ble forlenget fra 15. april til 15. mai forrige uke, uttalte utenriksministeren at det er for tidlig å si noe om reiserådet kan bli ytterligere forlenget.

- Vi oppfordrer ingen til å planlegge for å reise som normalt på våren og forsommeren, uttalte utenriksminister Ine Eriksen Søreide i en pressmelding.

Per i dag er det kun Grønland, Island og Færøyene samt tre finske regioner som er unntatt fra det globale reiserådet på grunn av lav smitte.

Ikke regionale reiseråd ellers i Europa

Til tross for synkende smittetall også i regioner i andre europeiske land utenfor norden, er Norge ikke klar for å innføre regionale reiseråd.

- Det er ikke fastsatt noe konkret tidspunkt for en slik vurdering, uttalte statssekretær Saliba Andreas Korkunc i Helse- og omsorgsdepartementet til Dinside i midten av mars.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer