Truer ferieparadis

- Helt nytt.

- KATASTROFALT: Slik ser en av strendene langs Mexicos vestkyst ut. Dette synet truer turismen i Karibia. Foto: Eduardo Verdugo / AP / NTB
- KATASTROFALT: Slik ser en av strendene langs Mexicos vestkyst ut. Dette synet truer turismen i Karibia. Foto: Eduardo Verdugo / AP / NTB Vis mer
Publisert

En gigantisk tangmasse som dannet seg i Atlanterhavet er nå på vei mot kysten av Florida, samt andre kystlinjer i Mexicogolfen. Tangmassen, som ifølge CNN er over 8000 kilometer bred, stinker og har en stor innvirkning på turistsesongen.

Denne type tang kalles sargassotang. Det er en brunalgeslekt med cirka 250 arter, hvorav de fleste vokser på klippekyst i varme farvann. Den har sterkt grenete og inntil meterlange skudd med tallrike flyteblærer, ifølge SNL.

Tangen har hatt en eksplosiv utbredelse de siste årene, og det var spesielt ille i 2018. Likevel kan det ikke sammenliknes med dette året – årets tangmasse kan være den største som er registrert.

- Dette er et helt nytt fenomen som skaper et katastrofalt problem for turismen i den karibiske regionen, sier Brian Lapointe, forsker ved Florida Atlantic University til CNN.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer