Truer med millionbøter

Strammer inn på festingen.

STRENGT: Å ta seg noen glass i varmere strøk, men nå er de lokale myndighetene lei av at det går over styr. Foto: Shutterstock/NTB
STRENGT: Å ta seg noen glass i varmere strøk, men nå er de lokale myndighetene lei av at det går over styr. Foto: Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Turisters oppførsel i Syden - enten det gjelder fyll eller bekledning - er en het potet, og vi har skrevet flere saker om dette temaet.

Nå kommer myndighetene på feriestedet Mallorca med strenge tiltak for å begrense sanseløs fyll og bråk.

Stenge regler

De advarer blant annet butikker mot ulovlig alkoholsalg, og butikker som bryter dette kan få bøter på opp til 600 000 euro (over sju millioner kroner). Det melder den engelskspråklige avisa Majorca Daily Bulletin.

Det vil også være flere politistyrker i gatene for å overholde de nye reglene, som blant annet går på drikking på åpen gate og støyende oppførsel.

I alvorlige tilfeller kan turister bli ilagt bøter på opptil 3000 euro (35 000 kr).

Tiltakene vil være i kraft fra og med neste uke til 15. oktober.

Mangler folk

Dette innføres før en turistsesong myndighetene frykter kan by på trøbbel.

En av de største problemene som må løses er mangelen på arbeidskraft innen turistnæringen, meldte den spanske avisa Ultima Hora nylig.

Dette var tema på en reiselivskonferanse på øya nylig, og det ble etterlyst et tettere samarbeid mellom private aktører og offentlig sektor.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.