Trygg i bakken

Norsk Luftambulanse har undersøkt kvaliteten på sikkerhetsarbeidet i de fem største norske alpinbakkene; Trysil, Hemsedal, Hafjell, Geilo og Oppdal. Her er resultatene.

Publisert
Sist oppdatert

Sikkerhet

Føler du deg trygg i skibakken? (Avsluttet)
Ja, stort sett(77%) 69
Nei, egentlig ikke(17%) 15
Kjører ikke på ski(7%) 6
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Nest etter ballspill, er skisport den fritidsaktiviteten som forårsaker flest skader hos nordmenn. Årlig må 3.600 personer til legebehandling etter skader på ski og snowboard. Derfor er sikkerheten i skibakken viktig. Norsk Luftambulanse har testet de fem største i landet, og gir anleggene gode skussmål.

 • Alle de fem skisentrene får bestått. Her er deres sterke og svake sider.

 • Se hvem som skader seg mest, og hvordan skadene oppstår.
 • Skader kan skje ... er de beredt i skianlegget?
  Skader kan skje ... er de beredt i skianlegget? Vis mer
  [Ugjyldig objekt (NAV)]

  Se mer nedenfor


  Skianleggene på Oppdal, Hemsedal, Geilo, Hafjell og Trysil har alle fått besøk av personell fra Norsk Luftambulanse i desember/januar denne sesongen. Samtlige anlegg har egne skipatruljer, som har som ansvar å forebygge og bistå ved skader. Alle anleggene har også godt med tilgjengelig førstehjelpsutstyr.

  Skredberedskap

  I Hafjell er det ikke skredfare utenfor anlegget, de øvrige vurderer og varsler ved skredfare. Ved skred, kan de store anleggene også benytte elektronisk søkeutstyr for å finne personer i skredet som også benytter slikt utstyr. Dessuten har de spade og søkestenger lett tilgjengelig. Det varierer hvor mange mennesker som kan stille til skredsøk innen 15 minutter, de dårligste mobiliserte åtte, de beste hele 30 personer.

 • Alle de fem skisentrene får gode skussmål hva gjelder sikkerhet. Her er deres sterke og svake sider slik Norsk Luftambulanse ser det.
 • Verktøy for reiselyst


  Skiguiden gir deg lesernes egne karakterer, vurderinger og opplevelser fra norske skisteder. Du kan også avlegge egne stemmer og skrive artikler. Restplasslisten er stedet for deg som er ute etter billige reiser. Her finner du charterselskapenes restplasser på ett sted. Reiseguiden gir deg tips og råd til ting å se, godt å spise og steder å besøke – eller ikke besøke. Rådene kommer fra de som kjenner stedene best, nemlig turistene selv. Valutakalkulatoren gjør de vanskelige regnestykkene for deg.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer