Trygg i bakken

Norsk Luftambulanse har undersøkt kvaliteten på sikkerhetsarbeidet i de fem største norske alpinbakkene; Trysil, Hemsedal, Hafjell, Geilo og Oppdal. Her er resultatene.

Publisert
Sist oppdatert

Nest etter ballspill, er skisport den fritidsaktiviteten som forårsaker flest skader hos nordmenn. Årlig må 3.600 personer til legebehandling etter skader på ski og snowboard. Derfor er sikkerheten i skibakken viktig. Norsk Luftambulanse har testet de fem største i landet, og gir anleggene gode skussmål.

Alle de fem skisentrene får bestått. Her er deres sterke og svake sider.Se hvem som skader seg mest, og hvordan skadene oppstår.

Se mer nedenforSkianleggene på Oppdal, Hemsedal, Geilo, Hafjell og Trysil har alle fått besøk av personell fra Norsk Luftambulanse i desember/januar denne sesongen. Samtlige anlegg har egne skipatruljer, som har som ansvar å forebygge og bistå ved skader. Alle anleggene har også godt med tilgjengelig førstehjelpsutstyr.

Skredberedskap

I Hafjell er det ikke skredfare utenfor anlegget, de øvrige vurderer og varsler ved skredfare. Ved skred, kan de store anleggene også benytte elektronisk søkeutstyr for å finne personer i skredet som også benytter slikt utstyr. Dessuten har de spade og søkestenger lett tilgjengelig. Det varierer hvor mange mennesker som kan stille til skredsøk innen 15 minutter, de dårligste mobiliserte åtte, de beste hele 30 personer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer