Trygge reisemål

Hvor er det sannsynligvis tryggest å reise?

Publisert
Sist oppdatert

Konsulentgruppen Mercer Human Resource Consulting presenterte i fjor en rangering av byer i verden basert på hvor det er tryggest i forhold til kriminalitet. Denne viste at Sveits og Japan er av de landene med flest trygge byer. Andre sikre steder er Helsinki, Luxembourg og Singapore. Listen kan muligens brukes som en guide til hvor du kan satse på å legge ferien, men skjebnens ironi har også plassert Madrid på topp 50 blant verdens tryggeste byer, og det sier jo ikke lite om hvor vanskelig det er å spå.

Verdens tryggeste byer, sommeren 2003

- Det er ikke gitt at Sveits er et sikkert land å besøke. Her er det lett adgang fra flere land, og store internasjonale organisasjoner har hovedkvarter her, sier Jan Oskar Engene ved Universitetet i Bergen.

Forslag til "trygge" land

Det finnes også land som på ulike vis har greid å holde seg unna de store internasjonale konfliktene som har virket som gjødsel på ulike terrorgrupper.

Nærmest oss kommer land i Skandinavia som Finland og Sverige, og hvorfor ikke Grønland, Island og Færøyene? Mer eksotisk er Kina som også sannsynligvis er et trygt alternativ om vi vurderer terrortruslene. De er ikke engasjert i store eksterne konflikter, og har i tillegg en relativt streng intern styring. Japan har kanskje trygge byer, men de er også blant landene som mottar terrortrusler etter Irak-konflikten. Landet har også vært rammet av intern terror.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer