Trygge reisemål

Hvor er det sannsynligvis tryggest å reise?

Publisert
Sist oppdatert
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Konsulentgruppen Mercer Human Resource Consulting presenterte i fjor en rangering av byer i verden basert på hvor det er tryggest i forhold til kriminalitet. Denne viste at Sveits og Japan er av de landene med flest trygge byer. Andre sikre steder er Helsinki, Luxembourg og Singapore. Listen kan muligens brukes som en guide til hvor du kan satse på å legge ferien, men skjebnens ironi har også plassert Madrid på topp 50 blant verdens tryggeste byer, og det sier jo ikke lite om hvor vanskelig det er å spå.

 • Verdens tryggeste byer, sommeren 2003
 • - Det er ikke gitt at Sveits er et sikkert land å besøke. Her er det lett adgang fra flere land, og store internasjonale organisasjoner har hovedkvarter her, sier Jan Oskar Engene ved Universitetet i Bergen.

  Forslag til "trygge" land

  Brasil har ikke støttet krigen mot Irak, og er heller ikke regnet som spesielt truet av terrorister. Foto: Sigbjørn Gjennestad Foto: Sigbjørn Gjennestad
  Brasil har ikke støttet krigen mot Irak, og er heller ikke regnet som spesielt truet av terrorister. Foto: Sigbjørn Gjennestad Foto: Sigbjørn Gjennestad Vis mer


  Det finnes også land som på ulike vis har greid å holde seg unna de store internasjonale konfliktene som har virket som gjødsel på ulike terrorgrupper.

  Nærmest oss kommer land i Skandinavia som Finland og Sverige, og hvorfor ikke Grønland, Island og Færøyene? Mer eksotisk er Kina som også sannsynligvis er et trygt alternativ om vi vurderer terrortruslene. De er ikke engasjert i store eksterne konflikter, og har i tillegg en relativt streng intern styring. Japan har kanskje trygge byer, men de er også blant landene som mottar terrortrusler etter Irak-konflikten. Landet har også vært rammet av intern terror.

  Land som Brasil, Argentina og Chile har også holdt lav profil i forhold til konflikten mellom en del vestlige land og Irak. Men det kan være andre sikkerhetsproblemer i disse landene, så som kriminalitet. Andre tips er feireparadisene Seychellene og Mauritius der du sannsynligvis får leve i fred blant strender og palmer. De fleste karibiske destinasjoner er også antatt sikre kort, for eksempel Cuba.

 • Trygge land? Flere tips fra tiden rundt Irak-krigen
 • Tilbake til innledningen

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer