Trygge reiser for skuddredde

Skremt av verdensbegivenhetene? Her er våre trygge reisetips - se og bli inspirert.

Publisert
Sist oppdatert

Krig

Hvilket av disse landene frykter du mest å reise til på grunn av krigen? (Avsluttet)
Tyrkia(45%) 667
USA(25%) 368
Egypt(16%) 242
Storbritannia(4%) 65
Spania(4%) 55
Hellas(2%) 36
Kypros(2%) 35
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Det er full stopp i salg av reiser til det som oppfattes som utrygge reisemål. I DinSides løpende avstemning blant leserne vises det (i skrivende stund) at Tyrkia er det landet av syv antatt utsatte ferieland flest vil grue seg for å besøke nå. Det korresponderer med advarsler fra flere lands myndigheter i skyggen av krigen.

Så hvor skal du reise, om du vil styre unna uro og krigshandlinger? Vel - i dagens situasjon kan vi selvsagt ikke utstede garantier, men det finnes i alle fall tips til deg som vil på tur, og likevel velge antatt trygge reisemål. Vi har satt sammen en rikholdig meny, med tips fra DinSides arkiver.

Skroll ned for resten.

Eksotisk ferie i urolige tider

Strandliv på Mauritius er sannsynligvis trygt.
Strandliv på Mauritius er sannsynligvis trygt. Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]


Mens deler av Asia og hele Midt-Østen nå har havnet på trygghetssøkendes nei-lister, finnes ferieparadiser av roligere slag. Vi tipser om Sør-Afrika - et av verdens billigste ferieland, i tillegg til at det ligger langt unna alle aktive krigshandlinger som føles truende. Karibiske øyer bør også være et trygt valg, om du holder deg til de velkjente ferieparadisene. Inspirasjonen finner du her. Vietnam - kanskje for den litt tøffere, men landet står ikke nevnt på noen lister over farligere land. I det indiske hav ligger ferieparadiset Mauritius som vi antar får være i fred for både krig og terrorisme.

 • Eksotiske ferietips - her finner du bilder og artikler
 • Adrenalinferie i trygge omgivelser

  Skuterturer - action i nærmiljøet.
  Skuterturer - action i nærmiljøet. Vis mer

  Det er selvsagt begrenset hvor trygg en ferie med rånete snøskuterkjøring, heftige helikopterturer og ville afrikanske dyr kan være. Vi prøver oss likevel med trygge
  actiontips fra Svalbard til Afrika. Konferer med diverse myndigheters reiseråd før du velger destinasjon i Afrika.

 • Adrenalinferie for trygghetssøkende
 • Norge, Norden og Europa

  Storbritannia er i krig, spanjolene er involvert, Tyrkia grenser til Irak. Det er lett å søke seg til nærliggende trakter når vi skal velge feriemål i urolige tider. Derfor har vi samlet sammen gode tips til ferie i Norge, Sverige, Danmark og Nederland. Det trenger ikke bli kjedelig fordi om det er nært!

 • Stalltips for nærferien
 • Verktøy for reiselyst

  Skiguiden gir deg lesernes egne karakterer, vurderinger og opplevelser fra norske skisteder. Du kan også avlegge egne stemmer og skrive artikler. Restplasslisten er stedet for deg som er ute etter billige reiser. Her finner du charterselskapenes restplasser på ett sted. Reiseguiden gir deg tips og råd til ting å se, godt å spise og steder å besøke – eller ikke besøke. Rådene kommer fra de som kjenner stedene best, nemlig turistene selv. Valutakalkulatoren gjør de vanskelige regnestykkene for deg.

  Mer om

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer