Tryggere å bestille nettreiser

Ikke lenger lov å "gjemme vekk" viktig info for kjøperen.

JOBB? Vi klarer ikke å konsentrere oss en hel dag i strekk, så en surferunde på nettet er helt greit. Bare pass på at du klarer å hente deg inn igjen før hele dagen har gått. Foto: ZANETTA HARDY
JOBB? Vi klarer ikke å konsentrere oss en hel dag i strekk, så en surferunde på nettet er helt greit. Bare pass på at du klarer å hente deg inn igjen før hele dagen har gått. Foto: ZANETTA HARDY Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Flertallet av oss bestiller våre feriereiser på nettet. Nå skal dette bli enda tryggere, skriver Forbrukerrådet på sine nettsider.

Fra 1. januar trådte nemlig en ny bransjenorm i kraft. Denne normen skal sikre at all nødvendig informasjon er lett tilgjengelig når du bestiller reiser på nett.

Dukket det opp en uforståelig ekstrautgift da den endelige prisen du skulle betale kom opp på skjermen?

En kjapp sjekk viser at Ryanair synder når det kommer til dette. Når du skal bestille billetter, klikkes det automatisk av på at du vil ha "priority boarding". Det koster 38 kroner. Du må selv passe på å krysse av på "nei" for å slippe dette. Med den nye bransjenormen er dette ikke lenger lov.

Den nye bransjenormen gir retningslinjer for hvordan salg av pakkereiser og flybilletter foregår på nett. Dette gjelder også de som opererer fra utlandet, med egne nettsider i Norge, skriver Forbrukerrådet.

- Tidligere har det vært svært ulik kvalitet på nettstedene som selger eller formidler reiser. Med den nye bransjenormen kan forbrukeren være trygg på å få tilgang på all nødvendig info ved bestilling, sier jurist Ole André Tveit hos Forbrukerombudet, som har vært med på utformingen av bransjenormen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer