Trygt å kjøpe flybilletter nå?

Frister det å sikre seg en billig flybillett? Da bør du sjekke vilkårene ekstra nøye nå.

UT Å FLY? Hva risikerer du om du kjøper en billig flybillett nå, for en reise i Norge i vinter eller neste vår? Les vilkårene - og betal med kort, er råd fra bransjen. Foto: NTB scanpix
UT Å FLY? Hva risikerer du om du kjøper en billig flybillett nå, for en reise i Norge i vinter eller neste vår? Les vilkårene - og betal med kort, er råd fra bransjen. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

5. november starter Wizz Air opp sine første ruter i Norge, mellom norske byer og 17. desember utvider de rutenettet ytterligere. Oppstarten markeres med billettpriser ned i 99 kroner - som allerede har ført til priskrig på strekninger der det er konkurranse fra flere flyselskaper.

Men er det trygt å bestille en flyreise nå, enten snart eller lenger fram i tid - selv om det kanskje er snakk om en innenriksflygning? Hva om du blir rammet av karantene eller corona-smitte? Og kan du være trygg på at pengene dine ikke går tapt dersom noe skulle skje med flyselskapet, før du skal reise?

- Billige billetter nå er kun verdt å vurdere om det følger med mulighet for å avbestille eller endre billetten, først da er det et godt tilbud, sier Heidi Tofterå Slettemoen kommunikasjonssjef, Frende Forsikring.

Pass på billettvilkårene

Dersom du vurderer å slå til på en av de superbillige billettene nå, husk dette:

Kampanjeprisene og de billigste billettene gjelder de rimeligste billettkategoriene. Og dette er de minst fleksible billettene med tanke på muligheter for endringer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer