Trygt å reise til London?

DinSide i London: Bilder av tanks, soldater og halvstengte flyplasser skremmer. Er det trygt å dra til London nå? Vi har tatt tempen på den britiske hovedstaden. Av Stine Okkelmo

Publisert
Sist oppdatert

London er favorittdestinasjon til nordmenn som heller bruker vinterferien til å shoppe og gå på teater eller musikal, enn til å gå på ski i fjellet. Men med terrorfrykt og krigsopprustning, er det trygt å dra til London?

Mer leser du nedenfor

Intensiverte sikkerhetstiltak

Forrige uke tok 500 soldater og 1.000 politifolk oppstilling på Heathrow flyplass og områdene rundt fordi den britiske regjeringen frykter terrorangrep. I løpet av noen dager ble først en av Gatwicks terminaler stengt, så Stanstead og senere Heathrow. Til sammen syv mennesker arrestert, blant annet en columbianer som landet på Heathrow med en håndgranat i håndbagasjen. Bortsett fra sistnevnte ble alle senere løslatt.

Den britiske regjeringen har forklart at de ekstra sikkerhetstiltakene på Heathrow ble satt i gang etter en forespørsel fra Metropolitan Police. Men selv etter påtrykk fra mediene har det ikke blitt gitt noe nærmere opplysninger om hva slags kunnskap politiet og myndighetene har om mulige terrorangrep. I stedet ber myndighetene londonere og andre å være ”alert, not alarmed” – oppmerksomme, ikke redde.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer