Trygt å reise til Mallorca?

Er det trygt å reise etter bombeattentatene på ferieøya?

Mallorca er en av Middelhavets mest populære destinasjoner. Foto: SXC
Mallorca er en av Middelhavets mest populære destinasjoner. Foto: SXC Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I går eksploderte en bombe i en politibil som sto parkert i en gate i Palmanova, en by like ved Palma de Mallorca. To politimenn ble drept.

Senere samme dag detonerte politiet ytterligere en bilbombe som var plassert i en annen politibil i samme by.

Umiddelbart etter den første eksplosjonen ble alle havner og flyplassen på øya stengt, i et forsøk på å forhindre at gjerningsmennene fra den baskiske separatistbevegelsen ETA skulle forlate øya. Det kan se ut som om de kom seg vekk likevel. Ingen er i hvert fall foreløpig arrestert.

ETA ønsker selvsagt å ramme Spanias turistindustri med bombeattentat som dette. Turismen er Spanias største inntektskilde, og Mallorca en av de mest besøkte destinasjonene.

Men det virker ikke som om bombene har fått den ønskede effekten. Allerede i 19-tiden åpnet flyplassen igjen, og de tre største norske charterselskapene, som alle sender nordmenn til Mallorca, melder om at flyene går som normalt.

- Vi har fått minimalt med henvendelser fra våre reisende. Nordmenn er ganske hardbarka når det gjelder situasjoner som dette, sier Christian Grønli, salgsdirektør i Ving.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer