Trygt å reise til Mallorca?

Er det trygt å reise etter bombeattentatene på ferieøya?

Mallorca er en av Middelhavets mest populære destinasjoner. Foto: SXC
Mallorca er en av Middelhavets mest populære destinasjoner. Foto: SXC Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I går eksploderte en bombe i en politibil som sto parkert i en gate i Palmanova, en by like ved Palma de Mallorca. To politimenn ble drept.

Senere samme dag detonerte politiet ytterligere en bilbombe som var plassert i en annen politibil i samme by.

Umiddelbart etter den første eksplosjonen ble alle havner og flyplassen på øya stengt, i et forsøk på å forhindre at gjerningsmennene fra den baskiske separatistbevegelsen ETA skulle forlate øya. Det kan se ut som om de kom seg vekk likevel. Ingen er i hvert fall foreløpig arrestert.

ETA ønsker selvsagt å ramme Spanias turistindustri med bombeattentat som dette. Turismen er Spanias største inntektskilde, og Mallorca en av de mest besøkte destinasjonene.

Men det virker ikke som om bombene har fått den ønskede effekten. Allerede i 19-tiden åpnet flyplassen igjen, og de tre største norske charterselskapene, som alle sender nordmenn til Mallorca, melder om at flyene går som normalt.

- Vi har fått minimalt med henvendelser fra våre reisende. Nordmenn er ganske hardbarka når det gjelder situasjoner som dette, sier Christian Grønli, salgsdirektør i Ving.

Ving har totalt 5.000 gjester på Mallorca nå. Ingen har så vidt Grønli vet avbestilt turen på grunn av hendelsen i går.

- Alt er veldig rolig, rapporterer våre folk på Mallorca, sier Lena petersson, kommunikasjonsdirektør i Star Tour.

- Vi har rundt 5.500 nordiske gjester på øya nå, og det var veldig få som tok kontakt med oss. Vi har en sms-tjeneste som er døgnåpen, og har bare fått inn 12 sms'er vedrørende dette.

Vanlige avbestillingsregler gjelder

Det virker altså som om norske mallorcaturister tar situasjonen med stor ro. Dersom noen som skal ned til Mallorca på ferie nå er nervøse og vil avbestille, er det vanlige avbestillingsregler som gjelder. Så lenge UD ikke har kommet med reiseråd som advarer folk mot å reise til feriøya, vil ikke charterselskapene tilby tilbakebetaling av penger eller bytte av reisemål.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer