Trykkfeil-problemer

Det som står i katalogen er dessverre ikke alltid avgjørende. Det fikk egyptturistene merke på lommeboka.

Trykkfeil-problemer
Publisert
Sist oppdatert

De forventet at frokost var inkludert med hotelloppholdet i Egypt. Men selv om det står så i katalogen, trenger det faktisk ikke stemme.

Forskjellig informasjon

I turkatalogen står det at frokostbuffet er inkludert i prisen. Hotellpersonalet i Egypt nektet imidlertid for dette, og turistene måtte betale 105 dollar for frokost under oppholdet. De mener å ha krav på prisavslag, siden katalogen sa noe annet.

Reiseselskapet på sin side sier at de i katalogen tar forbehold om trykkfeil. Dersom prisliste og katalog ikke samsvarer, er det opplysningene i prislisten som gjelder. I dette tilfellet har prislisten vært korrekt helt fra første opplag, og meldingen er i tillegg lagt inn i selgernes bookingsystemer. Derfor mener selskapet at klagerne ikke har rett på prisavslag. Reklamasjonsnemnda er enig i avgjørelsen, og klagerne må dekke frokostutgiftene selv.

Mer om reiser og klagerettigheter

Reisende på pakketurer kan klage om de er misfornøyd. Først klager du til selskapets representanter på stedet. Om det ikke fører frem tar du det opp med selskapet når du kommer hjem. Er du ikke fornøyd med behandlingen der, tar du kontakt med Reklamasjonsnemnda for selskapsreiser. Behandlingen i nemnda tar som regel i overkant av et halvt års tid, og pakketurselskapet er forpliktet å følge avgjørelsen som blir tatt her.

Adressen til Reklamasjonsnemnda for selskapsreiser er: Drammensveien 30, 0255 Oslo eller postboks 2924 Solli, 0230 Oslo.

 • Se hvordan det har gått med reisende som har klaget til reklamasjonsnemnda.
 • Ut på tur?

  DinSide Reise har de nyttige reiseplanleggingsverktøyene.

 • Fergekalkulatoren
  - Få oversikten over fergeselskapenes tilbud.

 • Reiseguiden
  - Sjekk ut lesernes beste reisetips, eller del ditt beste reisetriks med andre.

 • Valutakalkulatoren
  - Hvor mye er en bath? Eller en euro? Valutakalkisen har svaret.

 • Slik kan du reise billig
  - Sjekk DinSide Reises artikkelsamling om budsjettreiser.
 • Mer om

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer