Trysil vs. Hemsedal

Danske Jyllandsposten har testet Norges to største skisteder.

Publisert
Sist oppdatert
- Rike snømengder, den norske gjestfrihet og de overkommelige språkbarrierer er med på å gjøre Norge til den foretrukne vinterdestinasjon for mange dansker.
- Danskene elsker å holde skiferie i Norge. Hvilket skisportssted passer deg best? Hemsedal eller Trysil? Hva skal du velge?

Dette skriver danske Jyllandsposten i sin rykende ferske sammenlikningstest av de to populære norske skistedene.

- De norske skisportssteder står i sterk konkurranse med Alpene. Ikke minst de to største, Hemsedal og Trysil, som begge kan skryte av gode fallhøyder, mange heiser og godt med preparerte løyper, skriver den entusiastiske journalisten i Jyllandsposten.

Hvem er best?

Den danske avisen setter utfor med et forsøk på å kåre det beste skisportstedet av Trysil og Hemsedal, men greier ikke helt å komme med noen entydig konklusjon.

Foto: Hemsedal skisenter/Skistar
Foto: Hemsedal skisenter/Skistar Vis mer


- Man kan ikke si, at den ene destinasjon er bedre enn den andre. Noen synes det er deilig å stå ski i solen på sydsiden i Trysil, mens andre synes den nordøstvendte fjellsiden i Hemsedal er toppen, fordi skyggen gir god snø. Noen er gale etter Trysils mange brede pister, mens andre synes at offpisten i Hemsedal er det beste. Barn elsker både Hemsedal og Trysil. For dem handler det om kvalitetstid med foreldrene, og den får man begge steder, skriver Jyllandspostens journalist.

Les også:

Pristest heiskort i 25 norske skianlegg
Test deg selv: Er du en skiboms?


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer