Tsjekkia

I sentrum av Sentraleuropa finner du romantiske og dramatiske Tsjekkia. Fra den ekstremt godt bevarte hovedstaden Praha, som stort sett unnslapp bombene under andre verdenskrig til helsebringende kildevann og velsmakende øl.

Publisert
Sist oppdatert

FaktaHovedstad: PrahaAntall innbyggere: 10.249.216 (Juli 2003)Valuta: Czech koruna; (Tsjekkisk krone) (CZK)Språk: TsjekkiskKlima: Temperert; svale sommere, kalde skyede, fuktige vintre.

Viktigste severdigheter

  1. Praha Tsjekkias hovedstad er regnet for å være en av de mest romantiske byene i Europa, og etter jernteppets fall har den tidlige Bohemia-hovedstaden utviklet seg til en unik blanding av kontinental storby og sjarmerende gammel urban arkitektur. Byen har et rikt kulturliv, et stort mangfold av jazzbarer og kaféer, og er spesielt berømt for sin scenekunst. Her finner du alt fra opera og marionetteteater til Laterna Magica teatertradisjonen som har sin opprinnelse på teateret med samme navn du finner i denne byen.

    Les mer:Praha city guide (Engelsk)Gourmetrestauranter i Praha (Engelsk)

  2. Bryggerier Tsjekkerne er berømte for flere av sine ølsorter - blant annet Budvar (den originale Budweiser) og Staropramen. De fleste bryggeriene tilbyr omvisning og ølsmaking. Staropramen besøkssenter ligger i Praha og Budvarbryggeriet ligger i Sør-Tsjekkia, ca to og en halv times kjøring fra Praha.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer