TUI åpner for Kanariøy-reiser fra Tyskland

Reiseselskapet mener folk må få velge selv om de ønsker å reise. Dette gjør TUI i Norge.

FERIE: Tyske TUI vil åpne for reiser til Kanariøyene for tyske turister fra og med 3. oktober, dette melder flere tyske og spanske medier. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tyske TUI vil åpne for reiser til Kanariøyene for tyske turister fra og med 3. oktober, melder flere tyske og spanske medier.

Dette til tross for at det tyske utenriksdepartementet melder om mer enn 50 smittetilfeller per 100.000 innbyggere for Spanias del de siste sju dagen, som betyr at Tyskland regner landet som et risikoområde og ikke anbefaler å reise.

TUI-direktøren mener det bør være opp til det tyske folk å velge selv.

Samtidig er det enkelte av Kanariøyene som har svært lave smittetall.

- Ikke forbud mot reiser

TUIs tyske direktør, Marek Andryszak, uttalte til en rekke medier mandag at de reisende bør kunne bestemme selv om de reiser på ferie til tross for smitterisikoen og sannsynligheten for å måtte gå i karantene ved hjemreise til Tyskland.

- Reiserådene er ikke forbud, men en anbefaling for å være forsiktig, og det er akkurat dette vi følger, sier Andryszak ifølge avisa Preferente, og legger til at de reisende dessuten må teste seg ved ankomst i Spania.

Følger norske reiseråd

Vi har spurt norske TUI om de vurderer å sette opp reiser til Kanariøyene fra Norge.

De vil derimot ikke følge tyskernes eksempel:

- Vi forholder oss til UDs reiseråd, slik vi alltid har gjort. I Tyskland har de valgt å åpne opp for denne spesifikke destinasjonen da etterspørselen er høy, og vi mener vi kan tilby trygge og gode reiser dit. Vi har ingen planer om å endre vår tilnærming her i Norden, sier Nora Aspengren, kommunikasjonsansvarlig for TUI i Norge.

REISERÅD: Skal du reise til et rødt land, må du huske på dette. Video: Ingebjørg Iversen / Dinside Vis mer

Hva med kanari-smitten?

Som kjent er Spania ett av landene det er reiseråd mot her hjemme, og også i Tyskland.

Spania sett under ett har høyest smitte i Europa, ifølge tall fra European Center for Disease Prevention and Control, med 319,9 tilfeller per 100.000 innbyggere. Norges reiseråd inntrer som kjent ved over 20 tilfeller per 100.000 innbyggere de siste to ukene.

Men smitten er lavere på Kanariøyene - der den har sunket jevnlig siden begynnelsen av september, ifølge rtve. Sett under ett lå tallet for Kanariøyene på 110 tilfeller per 100.000 innbyggere 28. september.

Samtidig er det enkelte øyer som har minimalt med coronsmitte, viser tall fra Kanariøyenes myndigheter:

På øyene La Gomera og El Hierro er det flere kommuner som er helt smittefrie - og har vært det over en lengre periode.

Hva med innreise til Spania?

Både tyskere og nordmenn som måtte velge å trosse myndighetenes reiseråd, vil ifølge Spain Travel Health måtte fylle ut et skjema om egen helse, og få helsa si sjekket ved ankomst. Dessuten må alle over seks år bruke munnbind på offentlige steder og all offentlig transport.

Reiser til Spania vil som kjent medføre karantene i 10 dager ved hjemreise til Norge.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer