Buss for tog:

Tuller dere, Vy?

Kommentar: Togturen tar normalt 36 minutter. Buss for tog-alternativet som Vy-appen foreslår, tar 4 timer og 46 minutter. Ren galskap!

INNSTILT: Alternativ transport har fått ny betydning etter helgas innstilte togavganger. Foto: Berit B. Njarga
INNSTILT: Alternativ transport har fått ny betydning etter helgas innstilte togavganger. Foto: Berit B. Njarga Vis mer
Publisert

Sommeren betyr ferie for de fleste, også for en del faste togavganger, fordi det i perioden gjennomføres diverse vedlikehold og arbeid på jernbanen. Og selv om den verste buss for tog-perioden er over, blir det fra tid til annen gjort arbeid på jernbanen som påvirker togtilbudet.

Det er da man må ty til «alternativ transport», som det heter så fint på skjermene på togstasjonene, eller buss for tog, som det gjerne omtales på folkemunne.

Personlig vurderer jeg nå alternativet til vår kollega i sommer, elsykkel for tog, ettersom han knuste bussens reisetid mellom Drammen og Asker. For da togene var innstilit på undertegnedes togstrekning denne helga, var det ene alternativet til tog ganske så hårreisende.

Kan Vy virkelig mene at en reise mellom Eidsvoll og Oslo S, som normalt tar 36 minutter, skal gå innom Tangen i Hedmark og ta totalt 4 timer og 46 minutter?

Tuller dere, Vy?

Da vi lørdag kveld sjekket søndagsrutene for nettopp denne strekningen, var dette alternativet vi fikk opp for annenhver avgang inn til hovedstaden.

Men kan det virkelig være tilfelle at dette var det Vy hadde å by på som alternativ til togene sine? Vi måtte sjekke med dem, og svaret er at joda, dette er et reelt alternativ, men etter at Dinside har tatt kontakt, ser de at «dette ikke fremstår som et godt alternativ eller tilbud til kunden».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer