Turbo i Provence

Trodde du Provence bare var blomsterenger og smårutete picnicer? Tro om igjen. Les Gorges du Verdon er stedet for adrenalinjunkies og sportsidioter.

Publisert
Sist oppdatert

Er du mer opptatt av juving og klatrevegger enn rosévin og bouillabaisse? Foretrekker du sykkeletapper som røsker tak i høydeskrekken framfor hengekøyesiesta?

Da er Les Gorges du Verdon riktig destinasjon.

På avstand er det ingenting som kan forberede deg på det som venter, dette naturfenomenet får du ikke øye på før du står tett inntil. Les Gorges du Verdon er nemlig en kløft i et høyt platå et par timers kjøring fra Nice gjennom lavendellandskap. Nederst i sprekken glitrer det i den smaragdgrønne Verdonelva seg. Noen steder er det 700 meter rett ned.

Dette er kjent som Europas største canyon, og har lenge vært en godt bevart destinasjonshemmelighet blant franskmenn og ekstremsportsfantaster. Mange anerkjente spesialblader for klatring, sykling, juving og rafting har hatt reportasjer herfra.

Se bildene fra Les Gorges du Vernon

Aldri kjedelig

Den som ikke kan sitte stille er i sitt rette element. Begynn dagen med et par smørbakte croissanter og en café au lait fra det lokale boulangeriet. Du vil trenge kaloriene når du rafter nedover elva senere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer