Turist i egen by

Frivillig kaster jeg meg altså ut i turisthelvetet med glade tyskere og franskmenn for å finne ut hvordan det egentlig er å være bussturist i Oslo.

Publisert
Sist oppdatert

Luftig cruise

Idéen min er såre enkel. Jeg skal utforske byen fra turistperspektiv fra en åpen Londonbuss, med tyskere, japanere og amerikanere. Jeg utstyrer meg for det schizofrene sommerværet med regntøy og solbriller og setter meg på en citysightseeingbuss på en av bussens tolv stoppesteder, på Karl Johan, utenfor Universitet i Oslo. Bussen kan hoppes av og på når du vil, og hver halvtime kommer det en ny en du kan reise videre med. For 150 kroner kan du loffe luftig rundt i to dager, og du får 10 % rabatt på de fleste attraksjonene i byen med billetten.

Oslo rundt med CitySightseeing

Da jeg var fjortis pleide vi i vennegjengen ofte å bruke uttrykket turist i eget hjem når hjemmealenefestene gikk over stokk og stein. I dag, litt eldre og mer fornuftig kanskje, er jeg altså turist i min egen by i stedet.

På bussens soldekk og med vind i håret ønskes vi velkommen til en spectacular tour around Oslo, og vi introduseres for statuer av Ibsen, Bjørnson og Holberg samt Slottet og den grønne, flotte parken. Her bor King Harald the fifth and his lovely Queen Sonja, sier stemmen på lydbåndopptaket. Når kastanjene slår mot plastdekslet over bussen i Bygdøy Allè litt senere ser imidlertid det amerikanske paret bak meg en smule bekymret ut. Vi sitter fire meter opp i været, kanskje også derfor bussen unngår trikkelinjene. Uroen forsvinner imidlertid raskt når Monolitten dukker opp på himmelen, og vi nærmer oss Frognerparken, bussens første stoppested.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer