Turist i kokainhelvete

Lei dølle museumsvandringer, guidede bussturer og kjedelige suvenirer? - I San Pedro-fengselet viser fengselsfuglene deg rundt i sin egen anstalt. Suvenirene derimot, de holder du deg unna ...

Publisert
Sist oppdatert

- Pssssttt... Hei dere, vil dere komme inn? Det er ufarlig for dere ”gringoer” her inne!

Med ansiktet presset mot de rustne sprinklene i fengselsdørene, er det bare noen late vakter, støttet opp av sine antikke rifler, som skiller oss og den lille mannen.Han har på seg en hvit skjorte og slitte kakibukser, og ser på oss med et skjæreblikk som får deg til å holde godt på digitalkameraet ditt. I motsetning til mengden med steinfjes rundt seg, snakker han amerikansk med en spanskinspirert aksent.

Så dette var det utrolige stedet vi hadde hørt andre reisende snakke om. Og typen vi nettopp hadde truffet var Luis, selvutnevnt turistminisiter i det notoriske La Paz-fengslet.

Det å stå på utsiden av San Pedro-fengselet i Bolivias hovedstad, ville være betryggende for de fleste. Spesielt når man tenker på hva som skjuler seg bak de kalde murene og den rustende fengselsporten, tapetsert med noen av de råeste kjeltringene i et av verdens mest kriminelt belastede land.

Om de griper etter pengebeltet ditt, eller simpeltent prøver å få et åndedrag av friheten på utsiden, er usikkert.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer