Turist i koma etter myggbitt i USA

Britiske Michael Nicholson ligger i koma etter å ha blitt smittet med det dødelige Trippel E-viruset.

Publisert
Sist oppdatert

Det fryktes at 35 år gamle Michael Nicholson har fått varig hjerneskade etter å ha blitt bitt av mygg i USA, skriver britiske Times Online.

Nå vil familien advare andre turister om det dødelige viruset, som tar livet av en tredjedel av dem som smittes.

Nicholson dro på fisketur til Rhode Island helt nordøst i USA i sommer. Noen få dager etter at han kom hjem til Storbritannia, begynte han å føle seg dårlig. Han hadde fått flere myggbitt rundt anklene.

Da han dro til legekontoret for å finne ut hva som var galt, fikk han et anfall og mistet bevisstheten.

- Det finnes ingen behandling for dette, så det eneste som kan gjøres er å forsøke å forebygge det, sa søsteren Sharan McKenzie til Times Online.

De fæleste feriesykdommene

- Jeg er sikker på at de fleste tenker som meg at å bli bitt av mygg i USA er det samme som å bli bitt av mygg for eksempel i Spania - irriterende, men ikke livstruende.

Viruset Trippel E, som egentlig heter Eastern Equine Encephalitis, blir sett på som den alvorligste sykdommen myggen kan påføre i Nord-Amerika, men det er sjeldent at mennesker blir smittet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer