Turist-Spania som normalt?

Representantene for spansk turistnæring holder fast på at terrorhandlingene som drepte i underkant av 200 mennesker og skadet tusen, ikke vil influere reiselivet.

Publisert
Sist oppdatert

- Dette vil ikke ha innflytelse på turisttrafikken til Spania, sier direktøren for Spanias turistkontor i Norge, Octavio Gonzalez, til DinSide.

- Mange har allerede sine reservasjoner, og også boliger i Spania.

Heller ikke Spanair som i april åpner en ny direkterute mellom Oslo og den spanske hovedstaden, vil endre kurs etter de blodige anslagene i Madrid.

- Dette var rettet mot togene. Spanair vil selvsagt, som alle andre flyselskaper, ta alle de forholdsregler som er nødvendige for å ivareta sikkerheten for sine passasjerer, sier Maria Navarro, Spanairs PR- og kommunikasjonssjef til DinSide. Spanair har heller ikke mottatt noen kanselleringer, men er ennå tidlig å si noe om dette vil komme på sikt, fastslår Navarro.

Spekulasjoner

Spanske myndigheter går hardt ut mot gjerningsmennene:

- Spania er en stor nasjon. Vi aksepterer aldri at en liten gruppe fantatikere ødelegger oss, sa Spanias president Joseé María Aznar i en TV-overført tale den 11. mars.

- Forhandlinger med ETA vil aldri la seg gjøre.

- De skal få betale, og det skal koste dem dyrt, sa en representant for den spanske regjeringen på en pressekonferanse.

I alle spanske byer var det store demonstrasjoner etter bombeaksjonene: I Barcelona ble sorgen markert med 15 minutters stillhet på Plaza Jaume - hvor både bys- og fylkesregjeringen holder hus, og fredag 12. mars, klokken 19, vil spanjolene vise sin avsky mot terrorismen i alle spanske byer.

Tilbake til innledningsartikkelen

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer