Turist-Spania som normalt?

Representantene for spansk turistnæring holder fast på at terrorhandlingene som drepte i underkant av 200 mennesker og skadet tusen, ikke vil influere reiselivet.

Publisert
Sist oppdatert

- Dette vil ikke ha innflytelse på turisttrafikken til Spania, sier direktøren for Spanias turistkontor i Norge, Octavio Gonzalez, til DinSide.

- Mange har allerede sine reservasjoner, og også boliger i Spania.

Heller ikke Spanair som i april åpner en ny direkterute mellom Oslo og den spanske hovedstaden, vil endre kurs etter de blodige anslagene i Madrid.

- Dette var rettet mot togene. Spanair vil selvsagt, som alle andre flyselskaper, ta alle de forholdsregler som er nødvendige for å ivareta sikkerheten for sine passasjerer, sier Maria Navarro, Spanairs PR- og kommunikasjonssjef til DinSide. Spanair har heller ikke mottatt noen kanselleringer, men er ennå tidlig å si noe om dette vil komme på sikt, fastslår Navarro.

Spekulasjoner

Spanske myndigheter går hardt ut mot gjerningsmennene:

- Spania er en stor nasjon. Vi aksepterer aldri at en liten gruppe fantatikere ødelegger oss, sa Spanias president Joseé María Aznar i en TV-overført tale den 11. mars.

- Forhandlinger med ETA vil aldri la seg gjøre.

- De skal få betale, og det skal koste dem dyrt, sa en representant for den spanske regjeringen på en pressekonferanse.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer