Turistattraksjon helt på kanten

Canada er ikke et ekstremt land på så veldig mange punkter. Her er de derimot ekstreme.

HVORFOR IKKE? På Edgewalk kan du lene deg utover kanten så mye du vil, vel vitende om at du befinner deg 355 meter over bakken, og kun holdes oppe av sikkerhetsseler.
HVORFOR IKKE? På Edgewalk kan du lene deg utover kanten så mye du vil, vel vitende om at du befinner deg 355 meter over bakken, og kun holdes oppe av sikkerhetsseler. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Alle har hørt om Empire State Building, men hvor mange har hørt om CN Tower? Det skyldes kanskje det litt kjedelige navnet, og at det er lokalisert i Canada, et land som knapt nevnes i norske medier.

CN Tower var uansett inntil nylig verdens høyeste bygning, og burde kanskje være fornøyd med å rage hele 553.33 meter over bakken. Slik er det ikke. Med den vanvittige turistattraksjonen Edgewalk tar det 35 år gamle kommunikasjons- og observasjonstårnet i Toronto steget over til noe som kan likne på ekstremsport.

På med sikkerhetsselene

Godt og vel 350 meter over bakken, langt over tårnets midpunkt, er det bygget en ny plattform som fungerer som utkikkspost. Det er i seg selv ikke spesielt oppsiktsvekkende. Det oppsiktsvekkende er at de ikke har montert noe gjerde rundt plattformen. Gjerdet er erstattet av sikkerhetsseler og en spesiell "gå-drakt", som alle besøkende utstyres med før de går ut på stålkonstruksjonen.

Edgewalk åpnet 1. august, og besøkende må ut med 175 kanadiske dollar (rundt 980 kroner) for en tur på kanten av stupet. Prisen inkluderer obligatoriske turistattraksjonseffekter som bilde- og videobevis på at du faktisk har vært der, i tillegg til adgangskort til resten av CN Tower etter at lufteturen er over.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer