Spania:

Turistby innfører tisse-regler

Å ta «en spansk en» her vil koste deg dyrt.

URINERING FORBUDT: Cíes-øyene i Galicia. Regionen innfører nå forbud mot urinering i havet og på stranda. Foto: Shutterstock/NTB
URINERING FORBUDT: Cíes-øyene i Galicia. Regionen innfører nå forbud mot urinering i havet og på stranda. Foto: Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den spanske regionen Galicia i det nordvestlige Spania har besluttet å bøtelegge turister og fastboende som urinerer i havet og på stranda.

Den nye loven gjør det mulig for politiet å skrive ut bøter på hele 750 euro, tilsvarende 7730 kroner med dagens kurs.

Ifølge The Independent blir offentlig urinering i strandområder, etter det nye lovverket, ansett som en overtredelse av regionens hygiene- og sanitærforskrifter.

Såpe, sjampo og urin

Bystyret i strandbyen Vigo, som ligger i Galicia, har ifølge avisa ikke avklart hvordan de skal overvåke badeglade spanjoler og turister og håndheve den nye regelen.

De håper imidlertid at alle besøkende og fastboende vil benytte seg av de nye, offentlige toalettene som settes opp som et tiltak mot «hav- og strandurinering».

Personer som bruker såpe og sjampo i havet skal også bli bøtelagt, skriver The Independent videre.

Forbud mot bar overkropp

I 2017 innførte San Pedro del Pinatar i Murcia liknende regler - i tillegg til forbud mot ballspill og nakensoling, samt det nordmenn er i verdenstoppen på: Reservere plass på stranda med et håndkle.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.