Turistbyer rammet av bomber

Madrid (NTB-Reuters-AFP): Kort tid etter anonyme telefontrusler eksploderte sju bomber samtidig i Spania mandag ettermiddag. Turistbyene Malaga og Alicante var blant målene. (©NTB) trond.eide@ntb.no

Publisert
Sist oppdatert

Alt tyder på at den baskiske separatistorganisasjonen ETA er i ferd med å trappe opp sine aksjoner, og spanjolene frykter nå for julefreden. Ingen ble alvorlig skadd i eksplosjonene, som rammet sju ulike steder i landet. I to telefonoppringninger til den baskiske avisen Gara tidligere på dagen, truet personer som hevdet å representere ETA, med bombeaksjoner mot de samme stedene.

Evakuerte

Eksplosjonene rammet Malaga, Alicante, Santillana del Mar, Valladolid, Leon, Avila og Ciudad Real. Ingen av disse byene befinner seg i de nordlige og vestlige delene av Spania som ETA krever uavhengighet for.

Alle bombene eksploderte i løpet av en halvtime, like etter klokken 13.30, som var tidspunktet som ble opplyst til Gara. Etter telefontruslene satte spansk politi straks i gang evakuering av alle målene som ble nevnt. Ett av stedene som ble pekt ut, var det største torget i Valladolid. Dette var fullt av turister mandag, som var en offentlig feriedag i Spania. I Leon var bombemålet en kafeteria midt i byen. Politiet rakk å tømme begge disse stedene for folk før bombene gikk av.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer