Turistene nordmenn frykter mest

Sjekk hvem vi ikke vil dele hotell med i charterferien.

VIL UNNGÅ RUSSERE: Nordmenn på ferie er ikke spesielt begeistret for russere, ifølge en spørreundersøkelse fra Star Tour. Foto: Colurbox
VIL UNNGÅ RUSSERE: Nordmenn på ferie er ikke spesielt begeistret for russere, ifølge en spørreundersøkelse fra Star Tour. Foto: Colurbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nylig skrev DinSide at danskene helst unngår russere og engelskmenn når de er på ferie. Nå i juli spurte Star Tour sine norske kunder om det samme (1.785 respondenter), og det viser seg at vi har akkurat den samme oppfatningen som våre danske venner.

På spørsmål om hvilke nasjonaliteter nordmenn helst vil unngå å dele hotell med, ser listen slik ut:

1. Russere (34,55 prosent)2. Briter (5,94 prosent)3. Tyskere (4,98 prosent)4. Italienere (1,29 prosent)4. Skandinavere (1,29 prosent)5. Ikke viktig (50 prosent)6. Andre (1,96 prosent)

– Vi bryr oss ikke så mye om hvem vi deler hotell med på ferie, men ser gjerne at det er noen vi kan kommunisere med på et felles språk og dele erfaringer med. Det er nok grunnen til at mange foretrekker å dele hotell med for eksempel skandinaver i steden for russere, sier Kirsti Irgens Ertsås, informasjonsrådgiver i Star Tour, til DinSide.

Se bildene: Her havner de verste turistbildene

Fint vær er viktigst

Det er ingen overraskelse at nordmenn blir lett værsyke, og på spørsmål om hva som er viktigst for å holde feriehumøret oppe svarer nordmennene:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer